BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

25 November 2010

Aku Blur Doeee!!!!

salam 1malaysia... =) yah yah, dah terlalu lamak aku sik update blog aku eh... and lagu dalam blog tok pun aku lamak sik d tukar agik... he5x... pa-pa pun, hope blogger aku masih suka dengan lagu nok dalam blog tok! =)

hu5x... blan tok nang buzy aku d opis eh! sia sinek ajak ku pegi eh.. he5x.. maksud aku, pegi ke other division ke other division... biasa la, housekeeping pc staff... nama agik bdak i.t kan! mesti la tauk molah housekeeping... mun sik tauk, ada kenak pangkong k buku aku leh supervisor aku lak.. he5x! =))

minggu pc audit dah abis... report pc audit dah siap tapi blum submit to my supervisor agik... nak alah-alah lupak juak nak submit to my supervisor ya eh! hu5x... x-signment??? adoyai!!! nak carik juak a lil bit info sal x-signment aku ya eh... mun ku tauk, x-signment ya bleh d send dalam bahasa melayu... dari arie ya dah siap dah x-signment aku... hu5x!!! esok(26 11 2010 - jumaat) dah kenak anta... hu5x... jadi, aku kenak carik info agik sikit-sikit dalam intenet agik tok!

hurm... apa aku nak crita dalam post kali tok ooo???

hu5x... arie tok nang buzy aku eh! buzy dengan keja-keja opis... nak molah and edit x-signment aku pun sik sempat juak nak molah leka gago dengan buzy tolong staf d division dirikpun...

((blur + kekosongan idea))

bah bah, ktak orang nangga jak gambar dalam tok k? he5x... hope ktak orang suka gambar tok! he5x... enjoyyyy.... =)





14 November 2010

Besh..... =)

salam... and slamat malam! salam 1malaysia...

wah!! lamak aku sik update blog aku eh... dah tukar blan dah duhal... sik lamak tukar taun eh!! bila aku cek nok blan lepas pun post, duhal... nak 2igek ajak post aku update.. nok lain-lain... sik ada... ha5x

yahoooo.... dah sblan aku trainee d sedc eh... sik berasa juak aku trainee d sia... enviroment d sia pun besh juak... sik kedak opis lamak aku ya! hampeh... suasana d sitok ok and selesa... =)

sblan aku d ict division, banyak aku study... pasal networking, pc audit, solve many problems nok salu berlaku d sedc tok xspecially networking... kedak sik dapat send and nerimak emel... printer problem...

awok eh... blan lepas, ujung blan oktober ya... kamek orang ada integriti day d greand magherita hotel.. blan lepas, nang buzy la segelintir staf sedc... termasuk staf d division mek orang... moleh slide for integriti day ya...

aku sik banyak bergambar time ya juak eh... coz ada la mulut jaik anok kamek orang(graduate trainee)... mikir dirik nya bagus glak d sia... nama ajak kedak ya tapi mulut jaik!!! aku peduli apa orang madah sal aku, asal aku sikda ngaco kau pun... kau baruk bena, aku bagus-bagus kakar ngan kau, kau ya kakar kasar dengan aku... huh! kamek orang sik bleh kakar ranggat dengan kau tapi kau kakar dengan orang lain kedak ya, bleh la...

dah dah... tutup kes ya... crita lain!!!

marek pun crita??? yes yes... marek(13 11 2010) aku kuar dengan nyonyot aku... jarang juak kamek duak kuar jalan-jalan... walaupun kamek duak susah nak jalan-jalan... maksud aku, transpot ba... kamek duak ok! dapat juak limit kamek duak berjalan nak?? insya Allah, dalam masa terdekat... ada la transpot pakey kamek duak jalan-jalan...

kamek duak pegi da spring ajak... nak shopping? nantik blan depan lok... banyak juak nak d aim aku d sia eh... insya Allah, aku akan beli takat ne aku mampu... sik perlu nak boros eh!!! lak sikda pakey masa depan lak... sik kedak ada segelintir orang, smua barang nak d beli sampey lupak nak bayar utang ya utang ya... enjoy ya enjoy nun!!

kamek duak just pegi makan and window shopping jak... dah la banyak barang-barang baru d sia juak... awok... masih ku ingat... beg nok d aim aku d paksen ya, sikda agik... hu5x!!! aku aim sembonia ya... and bila pegi sia agik, sikda agik beg ya... aduh aduh!!! rasa nak nangis aku bila beg nok d aim aku ya sikda d sia... rasa nak hempas dirik d paksen ada juak aku... ha5x...

yah yah!! ada agik sandal kacak d sia eh.. sik lamak abis duit gaji aku k beli barang-barang d sia... ha5x...

afta gie da spring... kamek duak jalan-jalan d waterfront...! elek d sia... ambik angin and nangga olah miak juak d sia.. huh!! *pelik-pelik jak miak kuar arie sabtu eh... macam-macam stail aku nangga...* sik juak aher kamek duak balit... kira agik ok la... he5x!

aduh aduh!!!! blan tok, buzy na aku eh... buzy ngan blan ict... banyak juak program aku dengan sidak tok eh... green it, practice in it, pc audit and apa-apa jak sal it...

last week, kamek orang akan pegi sedidik, commerich and taskwin and sarawak culture village... molah pc audit... esok(15 11 2010) and lusak(16 11 2010) ke damai... damai beach and damai golf... on 19 11 2010, pegi riverside majestice and last was on 22 11 2010 d ppes ternak... yah yah!! ya baruk buzy aku slamak aku d sedc eh... tapi besh... he5x!

bah bah... aku dah blank idea dah aku tok... lak and insya Allah, mun gambar aku dah abis edit... aku uplod dalam blog k? lamak aku sik uplod gambar aku untuk tontonan ktak orang juak eh! he5x...

bah bah... take care... salam sejahtera ngan ktak orang! miz you all...

14 October 2010

Khas Untuk Insan Nok Aku Sayang dan CHENTA

i become weak witout you,
i become vulnarable as i lost da lurv dat could support me,
as long as my eyes are open until my heart stop beating,
dat is how long i can remember you, from you,
i found my life, for me you are my true lurv, if wat is written for me is da best for you,
i'll keep you as da memories of my life,
but it is not easy for me to erase dat tracks dat had carved forever as da most precious memories of my life

12 October 2010

Aku Kembali... =)

slamat malam and salam satu malaysia....

ya ampun... lamak aku sik update blog aku tok!!! yah yah!!! apa sudah jadi saya punya blog a'a??? he5x... yah! omost sblan aku sik update blog aku eh...

hurm... better aku crita wat happen dengan aku slamak sblan tok... he5x...!

kinek tok aku sik keja d area premier 101 ya... biasala, gaji kedak siput and keja pun sik tentu juak... management pun kedak ya juak! biasa la.. orang chit ba... aku last keja d sia ujung blan lepas... and dapat juak aku last gaji keja d sia... ada juak pakey aku shopping and celebrate raya taun tok!

yah yah.. crita sal raya... raya taun tok? alhamdulillah.. raya taun tok nang bermakna bagi aku! epi aku raya taun tok... ada juak orang maok and sanggup beraya dengan aku walaupun nya keja time ya... *makceh cayang...* kira taun tok banyak juak umah kamek orang serbu... ada juak kuar berjarah ngan dzul and his gengs... pegi umah kawan dzul and kawan aku juak... and second trip... aku kuar dengan nana, orang bujang nya, HIM, aku and ejan... pegi umah kawan-kawan sidak and ada juak pegi umah kawan aku juak... and kamek orang ada ke umah dzul, open house nya d telaga aek sia... aku, orang bujang, nana and HIM...

kak raya??? diam d umah la aku... so bored aku d umah coz keja aku d umah... makan, online, tdo, makan, online, tdo... sampey la on 05 10 2010...

on 05 10 2010... aku ngan ab induksi d sedc.. alhamdulillah, kamek duak dah kenak pilih dalam lpks ya... aku lupak apa makna lpks ya... apa nok aku tauk la, its under jabatan ketua menteri sarawak and sedc... sidak ya ambik graduate nok kedak kita nok sikda keja tok induksi and keja d syarikat and anak syarikat sidak ya dalam 6 blan.. aku lebih senang nunggah lepasan siswazah pun course...

induksi ya berlangsung dari 05 10 2010 sampey 07 10 2010 d sedc juak... banyak juak information aku dapat d sia... and sowi la coz aku sik ambik gambar time ya... he5x... abis kamek orang induksi, alu la d berik tempat sine kamek orang kenak tikam for 6 months ya... aku kenak d tingkat 6, ict division and ab kenak ke sara world wide, tingkat 22.. he5x... alu sik sama aku dengan ab... walaupun kamek duak sik sama, ada juak member nok sama division dengan aku... he5x.. sik juak aku boring d sia...

arie tok dah 2 arie kamek duak d division masing-masing... keja??? buat masa tok sikda keja la.. elek ajak kamek orang d opis ya.. mun ada keja, barula masing-masing molah keja... nasib blum kenak keja nok tencent and membebankan.. he5x... aku penah tolong ato server intenet rah laptop staf d tingkat 10 and tingkat 8... sik juak susah la... aku ada juak ingat sikit-sikit bab ya... tapi, mun ada nok sik dapat d ato ya, baruk aku mintak tolong sidak supervisor... and mun nok bab lain ya, paksa juak aku bukak buku eh... dah la aku kenak networking... nang part server or intenet la aku tok! hu5x... tapi, sik hal... aku dapat juak blajar sikit-sikit dari sidak ya...

paling besh division aku ya... mun kamek orang ada keja ka, sikda keja ka... kamek orang makan makan makan... ha5x... mun aku nak alah-alah makan d sia, maok berat badan aku nait juak eh... aku suka aku suka... maok nait berat badan... he5x...

adoyai! apa aku ngerepak tok?? he5x... aku rasa, mesti sidak sik paham apa aku taip time tok... aku pun sik tauk apa aku taip tok.. ha5x...

bah bah... pa-pa pun, lak aku update agik eh... mau tdo suda ini.. eosk mau keja.. he5x!

p/s; aku datang G.I.L.A secara tiba-tiba malam tok!

salam!

19 September 2010

Epi La Kau!!!!

epi la kau tek...?!?!? dah puas atie la kau molah aku and gerex kau kedak ya...?!??!? puas la...

apa kau tauk... JELES BAGEY NAK BABI kau ya... kau nang sik paham perasaan and sik tauk atie budi gerex kesayangan kau ya... apa kau tauk, JELES BAGEY NAK BABI!

tok aku madah dengan kau... biar aku madah dengan kau banyak kali... aku kenal dengan gerex kau ya lebih dari 5taun... kau paham sik??? AKU KENAL DENGAN GEREX KAU YA LEBIH DARI 5TAUN... aku kenal nya time kamek duak sama-sama study d kolej dolok... time ya, kau sik ada and BELUM BERGEREX agik dengan nya... aku dengan nya just berkawan... mok aku ulang agik ka??? AKU DENGAN GEREX KAU JUST BERKAWAN... KAWAN RAPAT! tauk sik???? slamak aku berkawan dengan nya, aku dah paham dengan pangey nya... mun nya ada masalah, aku tolong nya and nya pun penah tolong aku! aku anggap nya kedak abang aku juak, tauk sik kau?!?!?

sik penah aku simpan perasaan aku ngan gerex kau ya... coz aku tauk batas-batas aku ba! aku sik akan bergerex dengan kawan bait aku pun! ya prinsip aku!!! mun ompuan lain... anggap orang laki ya as her best buddy tapi layan kedak gerex and ada perasaan dengan best buddy ya, ya bleh kau SUMPAH SERANAH and ANOK MACAM-MACAM... tapi, mun aku... sori la!!

kau penah nanyak nya tentang perasaan nya ngan kau??? penah sik??? penah kau nanyak dengan sapa nya berkawan??? mun ada pun, kau just tauk JELES! wei! mun aku d tempat kau, sik guna aku nak jeles mun gerex kau ya ramey member ompuan... sebab aku cayak dengan nya... nya bagus, bait, suka tolong orang... and aku salute dengan nya coz nya seorang nok setia dengan orang nok nya cinta! TAPI... mun seseorang ya dah molah nya kedak tok... like KONGKONG IDUP NYA, KONGKONG NYA BERKAWAN DENGAN SAPA-SAPA WALAUPUN DENGAN STAF DIRIKPUN XPSECIALLY STAF OMPUAN... tunggu jak apa kau dapat dari nya! and JANGAN NAK SALAHKAN AKU!!! SALAHKAN DIRIKPUN...

aku tauk la, gerex kau ya kacak glak... encem glak... kiut glak and pangkat besar!!!! tapi, penah kau paham perasaan nya??? aku tanyak kau??!?! BODOH... walaupun umo kau mudak dari aku, tapi cara kau layan aku dalam tepon tek... kau dah molah aku marah tauk sik??? salah ka aku nak mbak nya g umah kawan aku... bkan aku sorang k? aku pun ada mbak kawan-kawan aku lain juak! G.I.L.A aku nak mbak nya ajak!!! wei!! pikir la sikit oiii...

muka jak kacak tapi pangey BUSUK... arap gerex jak encem tapi sik penah nak kenal perasaan nya! tauk JELES NAK BODO jak!!!

tok dah puas la atie kau...?!?!? aku tauk ba... sak gerex kau sik dapat berkawan dengan sapa-sapa nak xspecially ompuan... sak orang madah, kau hebat nak??? ne nak hebat... gerex kau encem, pangkat tinggi, bait and suka tolong orang! tapi, kau sik pikir perasaan gerex kau ya... hello! aku ompuan juak tapi, aku paham bena dengan pangey orang laki mun d polah kedak ya... maksud aku, apa kau dah polah dengan gerex kau ya...

dah la... kau pikir agik la... aku tauk la umo kau agik miak tapi, pikir bena-bena apa kau dah polah tok!!!! tegal kau, persahabatan aku dengan gerex kau ya dah putus tegal kau!

sik guna kau nak bersadu and bercerita sal aku dengan gerex kau ya...

pa-pa pun, makceh aku ucap ngan kau... mun kau ada masalah dengan gerex kau! kau SETEL DIRIKPUN...

08 September 2010

Selamat Hari Raya AidilFitri

wah wah! ramey blogger aku ucap slamat arie raya dengan blogger lain eh.. kamek pun maok juak eh... *sik mok ketinggalan juak aku tok* he5x... *wah! ber'kamek-kamek' indah eh... he5x*

kepada smua member blog kamek, kamek nak ucap slamat arie raya aidilfitri.. maaf zahir batin tapi majoriti nya zahir k... batin sik ada! he5x...

kamek nak mohon sejuta kemaafan mun kamek penah molah salah silap secara sengaja mahupun sik sengaja slamak kamek berblog-blog tok... biasala, blog tok dah kenak diari kamek ba... pakey kamek luah perasaan apa nok terbuku berkulat d atie dan perasan kamek slamak tok!

mun ada ktak orang, ada terasa apa kamek post ya... honest kamek madah yang sikda kaitan dengan ktak orang apa nok kamek post slamak tok... nang sikda kaitan antara ktak orang k? =)

bah bah.. mun ktak mok ke umah... d persilakan... address umah kamek...

507, lorong 13,
taman desa wira,
jalan batu kawa,
kuching.

number phone kamek??? 016-8515145... tepon o mesej jak dolok k? awal kamek madah juak tok, 1st and 3rd... kamek ada d umah... 2nd raya, kamek dengan famili mek balit LONDON... pegi pagi and balit ptang... jadi, on 2nd raya, malam ada kamek d umah... pa-pa pun, just call o mesej awal k? =)

Sapa Anok Sapa???

pahal dengan kau kinek tok? kau ada sik puas atie dengan aku ka??? aku tauk la nok kau ya encem glak sampey nak anok aku... tapi, atie dan perasaan kau busuk!

slamak aku kenal kau nok aku anggap kau kedak adik aku... aku sik sangka kau masih simpan perasaan dendam and bencik...

dolok gerex kau salu bersadu ngan aku sal masalah ktak duak... and aku banyak merik nasihat dengan nya... and penah aku asut nya, nyuruh nya tinggalkan kau and lepaskan kau... coz kau dah polah macam-macam dengan nya... kau pun penah curang dengan nya and kau anok nya macam-macam kedak kau sik mok ambik dulik sal nya agik!!! penah aku ambik berat sal nya? betapa bait nya ngan kau tapi kau polah nya kedak ya... kau polah nya kedak baju and sampah juak! kau penah madah kau nak berubah and ada kau berubah??!?!?

kinek tok, aku nak kontek dengan nya... nak nanyak kabar sal nya... sik dapat! tegal kau la ya!!! tegal nya salu bersadu masalah nya dengan aku, tegal ya la kau sik nyuruh aku kontek dengan nya agik...

aku tauk, aku salu bersadu masalah aku dengan kau tapi... sia-sia juak aku bersadu ngan kau... pangey kau sama juak! kau masih juak dengan pangey lamak kau ya!!! nang patut juak kau d anok orang macam-macam... tegal kau la ya.. pangey kau nok kurang ajar juak ya!!!

kau nang sikda rasa bersyukur dengan apa nok kau dah dapat dari nya... gerex kau dah polah macam-macam and sanggup molah apa untuk kau... demi kau sik?? kau agik padah nya macam-macam... kau tauk sik, kenak nya molah kedak ya??? nya kedak aku... nya dah ekot pangey aku! kau tauk sik?!?!?

sik perlu kau nak anok orang macam-macam and nunggah orang kedak ya... pikir dirik kau ya... mun kau d tunggah kedak ya, d gelar kedak ya... marah ka sik kau? kedak ya juak orang! smua orang ada atie dan perasaan ba... bkan anak patung mahupun binatang d tunggah kedak ya...

ya la tek, muka jak encem.. kacak tapi pangey... kedak setan! sik tauk reti nak bersyukur!

dah la, mun kau ada masalah... iboh kau carik aku! kau selesaikan lah masalah kau dirikpun... bak kata kau dengan gerex kau nak, "iboh nak bercerita masalah dengan orang lain termasuk along"...

Sori My Lil Sista Named Nax

salam...

ya ampun... arum bulak, dah lamak tag tok dalam pc adik ku tok and lamak na aku nak bayar utang anak tok! he5x... *mesti kenak ngerepak aku leh anak tok*

tag tok sbenarnya dari adik kesayangan aku nok kiut montek bernama nax... and she neygeh sista too! he5x...

dear adik ku yang terchenta and tersayang... tok kak long ktak membayar utang ktak nok skian lamak blum d bayar... ha5x

1. five name dat people called you:-
i. along
ii. emie
iii. emot
iv. amy(bkan amy search a'a... he5x)
v. wa long

2. five important dates in your life:-
i. 28 05
ii. 19 03
iii. 19 07
iv. 28 08 2006
v. 01 08 2009
vi. 08 04(tambahan, bleh sik?)
vii. 14 06

3. five things you've done yesterday:-
i. online - blogging, fesbuk, myspace, cetting
ii. kemas-kemas umah
iii. makan(saya sik posa maa.. he5x)
iv. dye rambut
v. messaging(oways messaging ba... he5x)

4. five ways to be happy:-
i. buzykan dirikpun...
ii. dengar lagu
iii. melalak melolok... a.k.a karaoke
iv. hang out dengan member...
v. senyum... =)

5. five favorite movies/dramas:-
i. nur kasih *drama*
ii. cinta untuk ain *drama*
iii. magadascar *katon movie*
iv. hotel mania *drama*
v. true blood *drama*

6. five favorite hobbies:-
i. online
ii. messaging
iii. window shopping
iv. listening to radio either music
v. ZzZZzz

7. five favorite people:-
i. my family
ii. my dad
iii. my bowyie
iv. my LION *really miss dat GUY*
v. my bebear

8. five favorite places vacation:-
i. kl
ii. langkawi
iii. miri
iv. brunei
v. sabah

9. five reasons you answer the survey:-
i. nax tag aku!!!!
ii. aku boring...
iii. baruk teringat dengan utang nax tok! he5x
iv. mata blum ngantok agik!
v. *kenak aku jadi mangsa keadaan?!??*

10. five person to tag:-
i. asz
ii. Amni
iii. ztie
iv. bang odio
v. awg khairul

05 September 2010

Aku CHENTA Bena Ngan Video Tok

video

mesti kau masih ingat dengan lagu tok kan? aku penah merik lagu tok dengan kau kan? and penah kau paham smua lirik lagu tok??? ada ka kau paham bena lirik lagu tok??? mendalam glak kan lirik lagu tok??? lagu tok aku merik ngan kau ajak ba... khas buat kau... awok! hanya untuk kau.. kau ingat sik yang, aku sik mok lagu tok d kongsi dengan orang lain???

aku baruk jak dapat video klip tok... kau tauk sik, lamak aku carik video tok tapi, blum ada jumpa and tok aku dah jumpa... hope kau suka dengan video tok and aku tauk, kau masih SAYANG and CHENTA dengan lagu tok kan???

03 September 2010

Di Sebalik Gambar Tok






hanya kau ajak paham d sbalik gambar nok d uplod aku tok!!! kau ingat smua ya kan??? sik mungkin kau lupak smua ya kan??? ingat la yang aku masih simpan barang nok penah kau merik ngan aku ya kedak ne aku penah jaga perhubungan kita dolok...

*cayang, kenak lion nya pakey pampers??? sapa pun keja tok cayang???*

28 August 2010

Ana Raffali - Tolong Ingatkan Aku

video

Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa

Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa dimakan hari

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa

Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Ku teringatkanmu
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Tolong ingatkan aku kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa

Tolong ingatkan aku
Kisah kita


26 August 2010

Adoyai!

ya ampun!!! boring G.I.L.A babi aku d opis tok...

babi sik boring kedak tok...

25 August 2010

Arghhhh.....

aku ngantok giler babi lam opis tok!!!!

21 August 2010

Biar Ku Pendam Perasaan Ini

mungkin ini memang jalan takdirku

mengagumi tanpa di cintai

tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia

dengan hidupmu, dengan hidupmu


telah lama kupendam perasaan itu

menunggu hatimu menyambut diriku

tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah

bahagia untukku, bahagia untukku


reff:

ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu

meski ku tunggu hingga ujung waktuku

dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya


dan ijinkan aku memeluk dirimu kali ini saja

tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya

dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejab saja


repeat reff

video

11 August 2010

Aku Keboringan...

salam.. morning... salam 1malaysia... slamat berposa! =)

yah! dah posa eh... and time posa tok, aku dah keboringan dalam opis... sik tauk nak molah apa lam opis tok... kedak orang kurang upaya bak kata kawan aku sitok and kedak orang G.I.L.A and orang bodo juak d opis tok...

apa aku nak crita dalam tok ooo??? banyak juak crita aku nak crita dalam post kali tok... =)

mesti member facebuk aku eran dengan gambar dalam ya... ok ok... biar aku madah and umumkan, bahawasanya... ya bkan gerex terbaru aku... ya adik angkat aku! aku and nya suka-suka molah gambar kedak ya... k ilang boring kamek duak tok! he5x... and status nok d polah kamek duak ya pun, hanya untuk suka-suka... tapi, mun ktak orang ada nok terasa geram mahupun marah ngan kamek duak, terpulang la... sikda niat nak nyakit atie ktak orang! huh...

and aku nak umumkan yang aku sbenarnya dah ada orang baru and alhamdulillah.. kamek duak ok buat takat tok! *malas aku nak pikir and crita sal miak ya... nyuruh aku sakit atie and makin sakit atie agik ada bila d ingat and d kenang sal ya* orang baru nok dengan aku kinek tok, sanggup terimak aku walaupun aku tok bkan bagus glak... *sampey kinek tok aku masih ingat apa miak ya madah sal aku... and akan ku ingat sampey bila-bila*

and now, kamek duak dah ada persamaan walaupun ada perbezaan sikit... and aku pun epi coz aku dah dapat apa nok aku idamkan and niat aku nok d simpan slamak tok... cincin and makan d taman keta... cincin kamek duak sama pattern, just simple and nice and siap tulis nama agik! aku suka, aku suka... and kinek tok aku dah ada jam dirikpun.. pembelian from him! *mun miak ya dolok, aku yang belikan nya jam tapi.. he didnt buy me nothing walaupun aku sik mintak*

walaupun kamek duak salu juak kayi tapi, salah sorang dari kamek duak akan mengalah... *mun miak ya, smua salah aku... sdangkan he oso ada molah salah tapi sik mok nak ngakuk kesalahan dirikpun... nak nyalah aku smua ya*

and blan posa tok, amat bermakna buat aku... dapat sungkey dengan nya... dapat shopping dengan nya! pendek kata, hangout dengan nya la taun tok! epi glak-glak aku dengan nya... hope relationship kamek duak berkekalan... insya Allah!

apa aku nak crita dalam tok agik ooo??? =) aku blur aku... dah ilang idea dah aku tok!

bah bah... takat tok ajak dapat aku update blog aku eh... he5x... ada masa terluang and crita terbaru, aku update agik!

p/s; yah, mama mok makan laksa d sia agik eh!!! hu5x...

09 August 2010

Dari Sine Aku Dapat Tok Ooo??

1. bila kita sayang seseorang ya, apa kita rasa?
** rasa tenang, epi, bahagia and nok paling penting ada orang jaga kita... =)

2. bila kita sayang seseorang ya, apa juak kita sanggup molah?
** apa nok kamek sanggup molah? kamek sanggup tolong nya mun nya ada masalah dari segi kewangan mahupun masalah peribadi(tapi, sik la persibadi glak la)... apa nok penting, kita sanggup jaga atie dan perasaan nya...

3. bila kita sayang seseorang ya, kita rasa neysal sik atas apa yang telah kita polah ngan nya slamak tok sik menjadi?
** sikda nak d kesal kan coz ada hikmah d sbalik nya... perasaan kecewa and sedih nang ada coz apa nok kita dah polah slamak ya, duhal sik d argai...

4. bila kita sayang seseorang ya, penah sik rasa, "aku jak sayang nya, nya sikda pun..."?
** penah and salu pikir and rasa kedak ya... and now... ternyata! nahhhh...

5. bila kita sayang seseorang, sanggup sik kita bulak nya?
** sik sanggup eh tapi mun dah dalam keadaan terpaksa, ne nak molah... pa-pa pun, iboh nak bulak dengan orang nok kita sayang glak-glak...

6. bila kita sayang seseorang, mok ka sik bersusah payah sama-sama?
** insya Allah, kita tolong takat ne kita mampu... "senang nya, senang juak kamek... susah nya, susah juak kamek", ayat la ya akan ku ingat sampey bila and pakey dari dolok sampey kinek tok... tapi, majoriti nya! hampeh!!!

7. bila kita sayang seseorang, bila mak bapak kita sik suka nya, apa kita buat?
** mun parents kita sik suka nya, kita merik nasihat and cadangan untuk nya berubah... jodoh sikkan ke sine. and insya Allah, seseorang ya akan berubah... mesti ada pendirian dirik pun and ada azam untuk berubah...

8. bila kita sayang seseorang, sanggup sik tinggal kawan tegal orang tersayang ya?
** sik eh... coz kita lebih suka mun nya berkawan dengan kawan-kawan kita ba... and kita pun bleh berkawan dengan kawan-kawan nya... iboh sampey ngakuk dirik ya single and batas-batas ya lebih dari kawan!

9. bila kita sayang seseorang, sanggup sik tinggal famili tegal ya?
** ne bleh kedak ya... kita spatutnya, ingat apa pengorbanan parents kita nok bersusah payah lahir and besarkan kita slamak tok...

10. bila kita sayang seseorang, couba pikir bena-bena, nya sayang kita juak sik?
** part ya... kita kenak cayak atie ngan perasaan kita pun. tapi, mun atie dan perasaan kita tang lain, better kita mintak pendapat nya and kakar bagus-bagus. iboh nak pakey mesej indah... jumpa direct and padah terus terang la mun atie dan perasaan ya berubah... tapi, apa nok penting is, jujur, ikhlas, trust each other and bertanggungjawab dengan apa nok berlaku!

30 July 2010

Crita Terbaru! =)

salam and morning...

sik tauk apa aku nak madah dalam tok eh... dalam minggu tok sikda mud aku nak bekerja.. sik tauk pahal!!!

kira apa nok aku dengar slamak tok dah molah aku terkejut la... coz baruk jak 3 blan aku keja... macam-macam ajak crita ku dengar!

majoriti staf d opis tok nak berenti keja tegal salah sorang bos mek orang kedak ada sik puas atie ngan kamek orang as her staf! eran na aku dengan sidak tok bah... tegal sorang kenak pecat, masing-masing nak berenti.. dah la aku baruk jak keja d kompeni tok! baruk jak 3 blan aku keja sitok... dah la susah nak dapat keja juak tok... bkan senang! huh...

aku pun ada sik puas atie juak keja d sitok tapi sik kan la sampey nak berenti keja juak... dah la aku baruk keja sitok... huh! alu kedak tok jadi sidak ya eh...

aku geram and nahan atie ajak time tok bila salah sorang dari sidak nok aku hormat sindir-sindir aku dari dolok... since aku d pindah ke marketing department... marketing department bos aku ompuan ba! jadi, nya kedak sik puas atie juak la aku under dat bos... aku tauk, nya bkan under dat bos tapi nya just sik puas atie dengan bos aku ba... aku pun malas nak crita lebih-lebih juak sal bos aku and aku pun tauk yang aku just pekerja ajak d sitok...

honest, majoriti nok staf baruk keja tok 'chow' dari kompeni tok... tegal dat gurl la! ya baruk mogok sidak nak berenti... sapa nok ada pengalaman ya senang la carik keja... nok kedak aku tok! blum ada pengalaman and dah la baruk keja d kompeni tok payah nak carik keja baru eh...

mun aku sikda keja, online ajak keja aku... dolok bleh la aku tolong sapa nok mintak tolong ngan aku. kinek tok???!!? sowi and jangan arap aku nak tolong orang ya eh... sakit atie glak kenak sindir ba... mentang-mentang la aku keja under bos ya and mana main mesin ajak nak sindir aku! aku nak komplen dengan boz aku pun sik guna juak eh... biar aku diam ajak... malas aku nak komplen-komplen sal ya... bagus agik aku komplen sal keja aku dengan bos aku!

aku sik sangka juak ba ada agik orang mulut jaik dari aku... aku ingatkan aku jak mbak mulut jaik... duhal... ada agik nok lebih jaik! he5x... aku jaik-jaik... apa nok bena ba... huh!

now, aku sik tauk apa aku nak madah dalam tok agik... pa-pa pun, aku tabah dalam idup aku tok... and mbak banyak bersabar dengan apa juak dugaan dalam idup tok...

p/s; to my lurv mubbaraq al-siddiq... hunny rindu ngan awak eh! kenak awak jauh glak... he5x... balit agik b...!

28 July 2010

Pengumuman

aku boring tahap gaban d opis tok!

05 March 2010

Bayar Utang Asz Agik

1 - adakah anda rasa HOT???

--> awok, hot la kamek tok... ne nak, arie panas ba! he5x
--> hot??? hurm... biasa-biasa ajak... he5x



2 - upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekrang!


3 - cerita pasal gambar
--> dedek suka dengan ini band... he5x...


4 - bila kali terakhir anda mkn pizza?
--> aduh aduh!!! rindu aku nak makan piza eh...


5 - lagu terakhir anda dengar
--> noktah cinta by hafiz


6 - ape yg anda buat selain menyelesaikan tag ni
--> baca blog and surf intenet!!! *aku bowink d umah tok*


7 - selain nama sendiri, anda di panggil nama ape
--> along
--> emie
--> emot
--> kak long
--> mak wa /wa long


8 - tag lg 8 org
--> Naxirah Shiitake Omera
--> ozzy
--> ken
--> jacq
--> noenot
--> lana
--> heyriz
--> syiema


9 - siapakah org no.1 kpd anda
--> adik kesayangan aku tok


10 - katakan sesuatu mengenai org no.5
--> frenly anak tok... kadang-kadang kesian juak aku nangga nya... salu tencent and SUNYI!


11 - no.3 ade hubungan dgn sape?
--> member ajak ba... orang dah ada gerex, sik bleh lebih-lebih... ha5x


12 - bagaimana pula dgn no.4
--> member kolej and she junior aku d ptpl... =) bdak montel!


13 - pesanan kepada org no.6
--> sis, kamek rindu ngan blog ktak.. update agik and bayar utang kamek tok! he5x! and iboh lupak mcd... he5x


14 - kata2 cinta utk org no.2
--> aku sayang kamooo... ha5x


15 - adakah no.7 dan no.8 mempunyai persamaan
--> sik ada eh... sidak duak ne kenal antara satu sama lain...


16 - berikan 5 yg anda tau tentang org yg mengtag anda
--> so frenly ooo...
--> my besh buddy aku!
--> aku sayang nya...
--> aku rindu nya...
--> pendengar setia punya orang
--> ASZ, KAMEK RINDU AND SAYANG SAMA KTAK! he5x


17 - persamaan antara KAMBING dan LEMBU
--> makan rumput la... ha5x...


18 - prasaan anda wat tag ni
--> geram... coz ingatkan dapat lari dari molah tag tok...


19 - adakah anda tau si razman itu sengal
--> aku kenal ka dengan miak ya...??!??! ha5x


20 - GAY or LESS
--> sik sanggup aku nak jawab soalan tok eh...

26 February 2010

Utang Aku Sudah Bayar!

aiyok!! lamak aku simpan tag khairulantasha tok... he5x... hope ktak orang paham ajak la pahal aku lamak sik update blog aku...

tok aku dah ok and really ok dengan life aku... aku kembali dengan life lamak aku.. sunyik.. lonely tapi sik juak sunyik and lonely aku... =) lak aku crita eh... aku nak bayar utang anak tok lok...! he5x

tag nya... kamek suka ktak, versi skolah rendah ataupun menengah...

yah yah!!! part tok la nyuruh aku besh glak and nang suka nyuruh aku refresh bena kenangan cinta monyet aku dengan seseorang tok eh...

ok ok... mari kita mula dari sekarang....

kamek suka dengan dis guy... biar aku namakan dis guy NYOT. nama bena? biar rahsia.. he5x! NYOT dat time form 4 and aku form 3.. sik sama skolah kamek duak... nya skolah d smk batu kawa and aku time ya d smk batu lintang... diam?!?!? sik jauh juak tapi berasa juak la... aku stay d desa wira and nya d kampung sandong, stephen yong... he5x

aku kenal dengan NYOT tok melalui kawan nya... kawan bait nya bernama WANDY. wandy sama stayd engan aku d desa wira tok... sama lorong tapi sik sama umah k? huh!!! jadi, wandy la jadi postman kamek duak! he5x...

jadi, ptang-ptang arie NYOT salu lepak dengan wandy d sia.. dolok nya salu k basikal agak beshfren nya... sanggup ba... bkan jauh pun! ha5x... kira tiap-tiap ptang la nya salu lepak dengan wandy sia... apa agik aku... he5x! tapi, bkan aku mula dolok... he5x!

surat ya pakey ilang rindu kamek duak... mun nya nak jumpa, polah appointment melalui surat dolok la... sampey aku salu tulis surat dalam kelas dolok.. cikgu ngajar d depan, aku nulis surat cinta d blakang and nasib aku sik kenak tangkap juak time ya... he5x! slamat slamat... ha5x

jadi, udah siap surat d tulis... wandy la jadi mangsa kamek duak... he5x! mun kamek duak nak kuar sama-sama pun, bertulis surat juak... padah arie apa, sine temu and jam brapa... he5x

dolok and time ya, aku buzy dengan kerja khusus form 3.. biasala, miak pmr ba.. he5x... kamek duak pegi muzium polis sia and jalan-jalan d paksen... =) dari pagi sampey ke ptang... sanggup pakey bus kamek duak walaupun sik sama bus... he5x!

aku masih ingat kamek duak salu molah apa nok terlintas d pikiran kamek duak. maksud aku, create macam-macam eh... kedak meluahkan rasa cinta dengan nya ba...

tapi, percintaan kamek duak sik lamak la... time aku nak ambik pmr, kamek duak brek off... biasala, cinta monyet nak and terimak ajak la...

kinek tok, nya dah kawen and bakal jadi bapak... he5x... kamek duak masih kontek walaupun jarang.. nya pun dah keja bagus juak! *alu teringat eh*

bah bah... aku sik mok juak nak crita panjang-panjang sal tok... he5x


salam! he5x