BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

14 November 2010

Besh..... =)

salam... and slamat malam! salam 1malaysia...

wah!! lamak aku sik update blog aku eh... dah tukar blan dah duhal... sik lamak tukar taun eh!! bila aku cek nok blan lepas pun post, duhal... nak 2igek ajak post aku update.. nok lain-lain... sik ada... ha5x

yahoooo.... dah sblan aku trainee d sedc eh... sik berasa juak aku trainee d sia... enviroment d sia pun besh juak... sik kedak opis lamak aku ya! hampeh... suasana d sitok ok and selesa... =)

sblan aku d ict division, banyak aku study... pasal networking, pc audit, solve many problems nok salu berlaku d sedc tok xspecially networking... kedak sik dapat send and nerimak emel... printer problem...

awok eh... blan lepas, ujung blan oktober ya... kamek orang ada integriti day d greand magherita hotel.. blan lepas, nang buzy la segelintir staf sedc... termasuk staf d division mek orang... moleh slide for integriti day ya...

aku sik banyak bergambar time ya juak eh... coz ada la mulut jaik anok kamek orang(graduate trainee)... mikir dirik nya bagus glak d sia... nama ajak kedak ya tapi mulut jaik!!! aku peduli apa orang madah sal aku, asal aku sikda ngaco kau pun... kau baruk bena, aku bagus-bagus kakar ngan kau, kau ya kakar kasar dengan aku... huh! kamek orang sik bleh kakar ranggat dengan kau tapi kau kakar dengan orang lain kedak ya, bleh la...

dah dah... tutup kes ya... crita lain!!!

marek pun crita??? yes yes... marek(13 11 2010) aku kuar dengan nyonyot aku... jarang juak kamek duak kuar jalan-jalan... walaupun kamek duak susah nak jalan-jalan... maksud aku, transpot ba... kamek duak ok! dapat juak limit kamek duak berjalan nak?? insya Allah, dalam masa terdekat... ada la transpot pakey kamek duak jalan-jalan...

kamek duak pegi da spring ajak... nak shopping? nantik blan depan lok... banyak juak nak d aim aku d sia eh... insya Allah, aku akan beli takat ne aku mampu... sik perlu nak boros eh!!! lak sikda pakey masa depan lak... sik kedak ada segelintir orang, smua barang nak d beli sampey lupak nak bayar utang ya utang ya... enjoy ya enjoy nun!!

kamek duak just pegi makan and window shopping jak... dah la banyak barang-barang baru d sia juak... awok... masih ku ingat... beg nok d aim aku d paksen ya, sikda agik... hu5x!!! aku aim sembonia ya... and bila pegi sia agik, sikda agik beg ya... aduh aduh!!! rasa nak nangis aku bila beg nok d aim aku ya sikda d sia... rasa nak hempas dirik d paksen ada juak aku... ha5x...

yah yah!! ada agik sandal kacak d sia eh.. sik lamak abis duit gaji aku k beli barang-barang d sia... ha5x...

afta gie da spring... kamek duak jalan-jalan d waterfront...! elek d sia... ambik angin and nangga olah miak juak d sia.. huh!! *pelik-pelik jak miak kuar arie sabtu eh... macam-macam stail aku nangga...* sik juak aher kamek duak balit... kira agik ok la... he5x!

aduh aduh!!!! blan tok, buzy na aku eh... buzy ngan blan ict... banyak juak program aku dengan sidak tok eh... green it, practice in it, pc audit and apa-apa jak sal it...

last week, kamek orang akan pegi sedidik, commerich and taskwin and sarawak culture village... molah pc audit... esok(15 11 2010) and lusak(16 11 2010) ke damai... damai beach and damai golf... on 19 11 2010, pegi riverside majestice and last was on 22 11 2010 d ppes ternak... yah yah!! ya baruk buzy aku slamak aku d sedc eh... tapi besh... he5x!

bah bah... aku dah blank idea dah aku tok... lak and insya Allah, mun gambar aku dah abis edit... aku uplod dalam blog k? lamak aku sik uplod gambar aku untuk tontonan ktak orang juak eh! he5x...

bah bah... take care... salam sejahtera ngan ktak orang! miz you all...

9 Luahan Rasa:

aL-siDDiQ said...

bagus dah kerja ktk cya? Ok bah itu. hehe.. org lamak keja nang mok gambong eh.. kmk sik suka juak org camya.. huhu.. tp sabar jak lah. sak nya tulah blt. karma. yerrr...

nang aim byk lah. ujung abis duit gaji. hehe.. bila cia kmk tek. hehe..

Fello Ariza said...

sama lah bz kta..

bz sampei dikpun demam kerja..

adehh

-.-"

ciK LyndaWawa igUana said...

hehehe..
salu g waterfrontla kitak nak?
mun gia..
mun temu LyndaWawa lak kat waterfont ya jgn x nego.huhhu
kmk pun selalu juak g spring!

AmirFX said...

Dah dpt gaji kelak jgn lupak belanja ayam penyet.. haha.. Nway, best jak keja ktk dpt ngelayo sia sitok...

wa kaljis said...

wah.. semua blogger nektuk bz hoh.. ktk mun mkn ayam penyet jgn lupak nyeruk kmkorg juak.. hehehe...

ztie said...

keja apa ktk ?

e.r.m.i.e z.e.n.t.i.e said...

aL-siDDiQ - ya la ngek!!! kadang-kadang, sakit atie nangga orang kedak ya... spatutnya, merikla contoh bagus for us(graduate trainee). tok sik, pakey anak agik ada... huh!

Fello Ariza - ya dah terlebih keja ya nie... mbak elek juak ba...

ciK LyndaWawa igUana - awok sis... salu juak kamek jalan-jalan d sia d ujung minggu... malu la kamek nak tego ktak eh mun terserempak mahupun tertemu dengan ktak.. he5x

AmirFX & wa kaljis - ngelayo?? insya Allah bro but buat takat tok, kamek orang agik baru and blum ada masa sesuai untuk kamek jelajah satu sarawak.. he5x! ayam penyet??? ktak bayar la sendiri! ha5x... =p

ztie - kamek bkan keja xcuatly t tapi training... kamek as ict graduate trainee d tingkat 6 sia... =)

Ivy Metaga said...

aihhh..no wonder kmk macam pernah nangga ktk owh, bukan last week on friday, 12/11/10 ya sedc staff ada check cmptr di every department grand margherita hotel ka? im with the sales department, tapi masa ya kmk half day jak di office, jam 11 pagi dah pulang, I think I saw u, tak salah org kan kmk tok hehehe...anyway..all the best to u..:)

e.r.m.i.e z.e.n.t.i.e said...

Ivy Metaga - ya ka sis?? ktak d sales department ya??? sapa cek komputer ktak time ya ooo??? and sapa nama ktak rah list kamek orang ya ooo??? he5x... sempat juak ktak nangga kamek before ktak balit arie ya?? he5x....

makceh sis... =) and thanx jadi follower kamek juak! =)