BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

28 August 2010

Ana Raffali - Tolong Ingatkan Aku

video

Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa

Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa dimakan hari

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa

Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Ku teringatkanmu
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Tolong ingatkan aku kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa

Tolong ingatkan aku
Kisah kita


26 August 2010

Adoyai!

ya ampun!!! boring G.I.L.A babi aku d opis tok...

babi sik boring kedak tok...

25 August 2010

Arghhhh.....

aku ngantok giler babi lam opis tok!!!!

21 August 2010

Biar Ku Pendam Perasaan Ini

mungkin ini memang jalan takdirku

mengagumi tanpa di cintai

tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia

dengan hidupmu, dengan hidupmu


telah lama kupendam perasaan itu

menunggu hatimu menyambut diriku

tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah

bahagia untukku, bahagia untukku


reff:

ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu

meski ku tunggu hingga ujung waktuku

dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya


dan ijinkan aku memeluk dirimu kali ini saja

tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya

dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejab saja


repeat reff

video

11 August 2010

Aku Keboringan...

salam.. morning... salam 1malaysia... slamat berposa! =)

yah! dah posa eh... and time posa tok, aku dah keboringan dalam opis... sik tauk nak molah apa lam opis tok... kedak orang kurang upaya bak kata kawan aku sitok and kedak orang G.I.L.A and orang bodo juak d opis tok...

apa aku nak crita dalam tok ooo??? banyak juak crita aku nak crita dalam post kali tok... =)

mesti member facebuk aku eran dengan gambar dalam ya... ok ok... biar aku madah and umumkan, bahawasanya... ya bkan gerex terbaru aku... ya adik angkat aku! aku and nya suka-suka molah gambar kedak ya... k ilang boring kamek duak tok! he5x... and status nok d polah kamek duak ya pun, hanya untuk suka-suka... tapi, mun ktak orang ada nok terasa geram mahupun marah ngan kamek duak, terpulang la... sikda niat nak nyakit atie ktak orang! huh...

and aku nak umumkan yang aku sbenarnya dah ada orang baru and alhamdulillah.. kamek duak ok buat takat tok! *malas aku nak pikir and crita sal miak ya... nyuruh aku sakit atie and makin sakit atie agik ada bila d ingat and d kenang sal ya* orang baru nok dengan aku kinek tok, sanggup terimak aku walaupun aku tok bkan bagus glak... *sampey kinek tok aku masih ingat apa miak ya madah sal aku... and akan ku ingat sampey bila-bila*

and now, kamek duak dah ada persamaan walaupun ada perbezaan sikit... and aku pun epi coz aku dah dapat apa nok aku idamkan and niat aku nok d simpan slamak tok... cincin and makan d taman keta... cincin kamek duak sama pattern, just simple and nice and siap tulis nama agik! aku suka, aku suka... and kinek tok aku dah ada jam dirikpun.. pembelian from him! *mun miak ya dolok, aku yang belikan nya jam tapi.. he didnt buy me nothing walaupun aku sik mintak*

walaupun kamek duak salu juak kayi tapi, salah sorang dari kamek duak akan mengalah... *mun miak ya, smua salah aku... sdangkan he oso ada molah salah tapi sik mok nak ngakuk kesalahan dirikpun... nak nyalah aku smua ya*

and blan posa tok, amat bermakna buat aku... dapat sungkey dengan nya... dapat shopping dengan nya! pendek kata, hangout dengan nya la taun tok! epi glak-glak aku dengan nya... hope relationship kamek duak berkekalan... insya Allah!

apa aku nak crita dalam tok agik ooo??? =) aku blur aku... dah ilang idea dah aku tok!

bah bah... takat tok ajak dapat aku update blog aku eh... he5x... ada masa terluang and crita terbaru, aku update agik!

p/s; yah, mama mok makan laksa d sia agik eh!!! hu5x...

09 August 2010

Dari Sine Aku Dapat Tok Ooo??

1. bila kita sayang seseorang ya, apa kita rasa?
** rasa tenang, epi, bahagia and nok paling penting ada orang jaga kita... =)

2. bila kita sayang seseorang ya, apa juak kita sanggup molah?
** apa nok kamek sanggup molah? kamek sanggup tolong nya mun nya ada masalah dari segi kewangan mahupun masalah peribadi(tapi, sik la persibadi glak la)... apa nok penting, kita sanggup jaga atie dan perasaan nya...

3. bila kita sayang seseorang ya, kita rasa neysal sik atas apa yang telah kita polah ngan nya slamak tok sik menjadi?
** sikda nak d kesal kan coz ada hikmah d sbalik nya... perasaan kecewa and sedih nang ada coz apa nok kita dah polah slamak ya, duhal sik d argai...

4. bila kita sayang seseorang ya, penah sik rasa, "aku jak sayang nya, nya sikda pun..."?
** penah and salu pikir and rasa kedak ya... and now... ternyata! nahhhh...

5. bila kita sayang seseorang, sanggup sik kita bulak nya?
** sik sanggup eh tapi mun dah dalam keadaan terpaksa, ne nak molah... pa-pa pun, iboh nak bulak dengan orang nok kita sayang glak-glak...

6. bila kita sayang seseorang, mok ka sik bersusah payah sama-sama?
** insya Allah, kita tolong takat ne kita mampu... "senang nya, senang juak kamek... susah nya, susah juak kamek", ayat la ya akan ku ingat sampey bila and pakey dari dolok sampey kinek tok... tapi, majoriti nya! hampeh!!!

7. bila kita sayang seseorang, bila mak bapak kita sik suka nya, apa kita buat?
** mun parents kita sik suka nya, kita merik nasihat and cadangan untuk nya berubah... jodoh sikkan ke sine. and insya Allah, seseorang ya akan berubah... mesti ada pendirian dirik pun and ada azam untuk berubah...

8. bila kita sayang seseorang, sanggup sik tinggal kawan tegal orang tersayang ya?
** sik eh... coz kita lebih suka mun nya berkawan dengan kawan-kawan kita ba... and kita pun bleh berkawan dengan kawan-kawan nya... iboh sampey ngakuk dirik ya single and batas-batas ya lebih dari kawan!

9. bila kita sayang seseorang, sanggup sik tinggal famili tegal ya?
** ne bleh kedak ya... kita spatutnya, ingat apa pengorbanan parents kita nok bersusah payah lahir and besarkan kita slamak tok...

10. bila kita sayang seseorang, couba pikir bena-bena, nya sayang kita juak sik?
** part ya... kita kenak cayak atie ngan perasaan kita pun. tapi, mun atie dan perasaan kita tang lain, better kita mintak pendapat nya and kakar bagus-bagus. iboh nak pakey mesej indah... jumpa direct and padah terus terang la mun atie dan perasaan ya berubah... tapi, apa nok penting is, jujur, ikhlas, trust each other and bertanggungjawab dengan apa nok berlaku!