BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

27 November 2011

Aku Kembali... =)

salam and slamat ptang...

huuuuuu.... lamak aku sik update post and lamak aku sik blogwalking blog member aku... dah jarang aku nak blogwalking and update blog aku... hehehehe... sori guys... buzy memanjang juak aku and kadang-kadang sikda idea aku nak taip and luah dalam blog aku ba.. heheheh! omost sblan aku didnt update my post... hehehe... sori sori sori...

arie tok... arie minggu and pubic oliday... and esok pun oliday... yahoooo... dapat la ngando! ((ya pun mun dapat ngando aku tok))... hehheheheheingin daku umumkan bahawasanya, my hubby sudah ada d kuching... dah nak masuk sblan nya d kuching tok... sik berasa juak nya dah lamak d kuching tok eh... honest, epi aku bila nya ada ngan aku sitok... and nya dah dapat keja juak... alhamdulillah for him!!! walaupun kamek duak dah jarang jumpa... perasaan sayang and chenta aku dengan nya tetap seperti dulu... time mula-mula aku bergerex dengan nya ba... hehehehhe... sik penah berubah malah makin kuat perasaan aku dengan nya... honest, i dun want lose him AGAIN... cukup la nya kenak 'culik' just for 3days... ya pun, kedak apa aku carik nya... aduh aduh!!!!

slamak nya d kuching, banyak tempat aku dah mbak nya hangout sama-sama kecuali ke damai... rasa nak lepak d damai ajak aku tapi sik tauk bila nak lepak sia... teringin aku nak lepak and relek ngan nya d damai nun... huhuhhuuhu... mbak nya hangout ke spring, sarawak plaza, waterfront and bgs(boyan-surabaya-gersik)... and mbak nya balit miri... hehehehe... ya pun, mak invite nya juak mbak ke miri skali...

ok ok... nya kinek tok keja as tourist guide d sbuah kompeni d kuching tok... and ada bilit sewa untuk nya juak... bleh juak selesa untuk nya walaupun bilit ya bekum(sikda tingkap) and sederhana kecik... selesa for him la... tapi, nya try nak carik bilit sewa agik dalam masa terdekat... insya Allah...

relationship kamek duak? alhamdulillah... dah 5blan hubungan kamek duak berjalan dengan lancar and baik... walaupun ada salah paham sikit, aku sik ambik kisah juak pun malah aku paham mun ada masalah kedak ya... aku dapat diam and merik nasihat and semangat dengan nya... and yang sik best nya, kamek duak dah jarang nak luangkan masa bersama-sama kedak dolok coz of nya dah keja juak and aku pun dah keja... wawawawa! transport pun sik ada juak, ya jadi masalah kamek duak. sik dapat nak hangout sama-sama....

kadang-kadang, bila kamek duak ada masalah... kamek duak akan setel sama-sama and carik jalan penyelesaian! bila nya ada masalah, aku dengar and aku merik nasihat dengan nya... =) kedak juak aku tapi kadang-kadang aku pendam ajak masalah aku coz aku sik mok nya binggung dengan aku... akan tetapi, kadang-kadang aku sik dapat nak napok juak coz nya tauk pangey aku kedak ne... nya dah tauk and masak glak dengan pangey aku tok...

bila nya crita sal 12years nya carik aku... aku diam and sik dapat nak madah pa-pa... terpaku aku bila nya dah start crita sal ya... d dalam atie aku just dapat madah, "bie, tok smua salah hunny... hunny sik tauk yang bie dah lamak peratikan ny, sejak dari skolah agik tapi ny polah bodo.. ny sik nangga orang yang peratikan gerak-geri ny slamak tok... mun ny tauk smua ya, dah lamak hunny dengan nya kan, cayang?" and aku pendam perasaan aku ya... aku sik mok nya nangga aku nangis...

ok ok... crita sal tempat keja aku agik...

dah setaun aku keja d sedc ya... sik berasa juak aku keja dengan sidak ya dengan macam-macam karenah aku jumpa and paham... hehehhehe! banyak juak aku pelajari slamak aku keja d sia... and insya Allah, dalam masa yang sama, aku ngah carik keja juak time tok... insya Allah and hopefully aku ada keja baru...

and pendrive sarawak energy aku dah ilang... wawawawawa... dah la banyak dokumen aku dalam ya... ne nak tuju pendrive aku ya ka??? huhhuhuu... paksa aku molah data-data nok penah aku molah ya dari mula... huhuhuhu... ne nak tuju pendrive aku ya ka??? sijil-sijil d potostat aku and hubby aku ada dalam ya, data-data keja aku, gambar kamek duak... wawawawawa

bah bah, aku nak release tension aku dengan dengar lagu lok... hehehhehehe... insya Allah, ada masa, ada aku update agik...

c.c : Verdavouxsz Ghaoxsz... Emot Yusup amat sayang and chenta sama kamoo... kamoo jangan ilang lagi k and saya tidak sanggup kehilangan kamoo... tidak sanggup saya menduakan kamoo... hanya kamoo d atie saya! muahahahhaha...

29 October 2011

Di Pagi Yang Sejuk and Suram

salam and slamat omost tengah arie... hehehehe....

arie tok??!?! xcuatly, aku sik tauk nak madah apa dalam post kali tok... aku ngah blur and jantung aku dup dap dup dap dalam minggu tok...

yahoooo..... lusak my hubby balit ke kuching... sik sabar aku eh... and sebab ya la jantung aku dup dap dup dap bagey nak mati... time keja pun sam ajuak sampey sik tentu keja d polah aku dalam minggu ya... ada jak nok sik betul... huh!

honest, aku sik sabar nak jumpa dengan nya... FOR DA 1ST TIME!!! BUAT KALI PERTAMA K? aduh aduh... ((dear my sis Naznaznaz Nazirah... gine nak ilangkan perasaan nebes tok? heheheheh))

honest, tok la aku kali pertama face to face dengan orang nok aku sik penah nangga d skolah dolok... d smk bintulu fron year 1998 til 1999... mun aku nangga pun, just skali imbas ajak... arghhh... my hubby ya sik hal la... dah salu glak perati aku d skolah time ya... dari start aku masuk skolah ya sampey aku pindah ke kuching tok.. and bercarik aku dari taun 2000 sampey kinek tok... yah!!! its mean, 12years... nya pendamkan perasaan adn isi atie nya ngan aku... aku jak yang sik tauk tentang perasaan nya time ya... bodo aku eh!!! aku dolok-dolok senang-senang ajak dapat gerex baru tapi orang nok nantik aku for 12years ya, aku sik sedar! stupid aku tok!

aiyok!! gine nak bila kamek duak bertemu tok lak ka??? nebes giler babi aku eh... babi aku sik nebes kedak tok!!!! honest, sik sabar and nebes... waduh waduh... ada aku pengsan dah d apot time pick him there lak...

dah la bilit aku tok blum d kemas and banyak debu... eran ajak nya nangga bilit aku kedak tok.. jadi, aku kenak kemas bilit aku dalam arie tok... sik dapat nak kemas esok juak eh... mok tukar cadar tilam juak aku tok... mun sik kemas arie tok, paksa juak aku kemas esok arie... wawawawaw... need to vakum bilit tok and kemas buku-buku d atas meja komputer tok and cd-cd games si haziq tok... huh!!! mun sik d kemas bilit tok, kenak ngerepak leh mak aku tok... bilit aku sik d kemas maka my hubby nak datang on monday! tapi, ada atie juak nak kemas esok arie... muahahaha...

hurmmm... apa aku nak polah lak eh?!?! nang boring juak stay d umah on saturday and sunday... nak kuar pun boring juak.. sikda duit nak hangput and geng-geng pun sikda mesej nak mbak aku hangout sama.. huhuhuhhu...

okie la.. insya Allah, ada aku update agik blog aku... malas aku nak nukar template blog aku ya... nantik aku ada mud lok, baruk aku nukar nya... hehehhehehe....

12 October 2011

I HATE IT...

salam...

wah! malam tok ujan ooo... sejuk ini malam!!! best untuk tdo lena ini malam.. muahahahha... saya suka saya suka...

okie okie... aku nak crita apa nok dah berlaku dengan aku dalam minggu tok...!

arie isnin lepas, aku, saeyah and staf lain pegi ke sedidik... ada discussion re-group startegic planning for an half day... and, bila dah balit ke opis dalam tengah arie... aku d pressure oleh orang nok aku sik suka... biar la aku mention nya KJ...

kamek duak saeyah baruk jak sampey d opis, nya nanyak kamek duak... slide ya dah siap ke blum... apa agik saeyah, jawab belum la... baruk nak duduk kamek duak d opis, alu d tanyak nya... sapa sik pressure... sik puas atie, aku d tanyak nya agik... aku madah la, lak aku molah...

and bila aku dah start molah, nanyak agik... last-last aku jawab, "sik dapat nak madah, bila nak siap and dah siap ka blum..." dalam atie ku madah, aku baruk jak mula molah and edit slide ya... skali tanyak, aku dah okie... kali ke-2 tanyak, masih ok and kali ke-3 and bila nya madah nya maok dalam kul 3pm... aku dah pressure abis and rasa nak nangis aku bila d polah orang kedak ya... pikir aku tok robot ka d polah kedak ya... and pikir senang ka edit benda kedak ya... nok nya sik hal la, nok last-last, kak aku abis edit ya... nya edit penghabisan... sik pressure apa juak ya... sik sial shit damn kimak fcuk apa kedak ya!!! aku duli apa juak time ya, aku terus emel dengan staf and bos sub-sidiaries kamek orang. aku dah sik tahan d pressure kedak ya... she think aku tok robot! paling aku sik suka bila keja aku d edit agik and orang yang abiskan keteh-keteh keja aku ya... mun rasa dirik ya betul, polah la dari A sampey Z and iboh nak nyuruh orang pressure...

aku dah apply cuti raya ajie juak time tok... and hopefully approved raya ajie aku ya... hehehhehehe... kamek orang beraya d miri and maybe sminggu mek orang d sinun... insya Allah! dapat la aku temu geng aku d sinun... hehehehehe... lepak dengan sidak ya la... rindu juak aku dengan epul ya eh.. muahahhaaha....

arie tok, aku plang rasa sunyik and omost nak nangis juak aku arie tok... sunyik handphone aku dari ptang tadik gara-gara nya buzy d siber... aku sik tauk apa d polah nya lamak glak d siber ya... aku pun malas nak ngaco nya ngah online juak... :( aku pun sikda pikir bkan-bkan juak sal nya ya... maybe ada keja nya nak d polah time ya ba... =)

aku kinek tok sik sabar nantik kedatangan nya jak tok... and wanna spend a lot of time with him... honest, aku blum penah nangga... bersua muka pun blum penah dalam 12 taun ya... nya ajak salu perati aku... aku tok, bkan nak perati orang mahupun nya pun d skolah dolok! muahahahah... ((bie, sik sabar hunny eh))

18 September 2011

Rain Over Me

video

[Marc Anthony]
Girl my body don't lie
(Red One)
I'm out of my mind
Let it rain over me
(Mr. Worldwide)
I'm rising so high
Out of my mind
(Marc Anthony)
So let it rain over me

Ay ay ay
Ay ay ay
Let it rain over me
Ay ay ay
Ay ay ay
Let it rain over me

[Pitbull]
Always a new million
Always a new vodka
Forty is the new 30
Baby you're a rockstar
Dale veterana, que tu sabes
Mas de la cuenta, no te hagas
Teach me baby, or better yet,
Freak me baby, yes, yes
I'm freaky, baby, I'ma make sure that your peach feels peachy, baby
No bullshit broads, I like my women sexy, classy, sassy
Powerful yes, they love to get a little nasty, ow
This ain't a game you'll see, you can put the blame on me
Dale munequita abre ahi, and let it rain over me

[Marc Anthony]
Girl my body don't lie
I'm out of my mind
Let it rain over me
I'm rising so high
Out of my mind
So let it rain over me

Ay ay ay
Ay ay ay
Let it rain over me
Ay ay ay
Ay ay ay
Let it rain over me

[Pitbull]
Always a new million
And always a new vodka
Light is the new majority, ya tu sabe
Next step la casa blanca
No hay carro, nos vamos en balsa
Mami you know the drill, they won't know what I got 'til they read the will
I ain't tryin', I ain't trying to keep it real
I'm trying to keep wealth and that's for real
Pero mira que tu estas buena, y mira que tu estas dura
Baby no me hables mas, y tiramelo mami chula
No games you'll see, you can put the blame on me
Dale munequita abre ahi, and let it rain over me

[Marc Anthony]
Girl my body don't lie
I'm out of my mind
Let it rain over me
I'm rising so high
Out of my mind
So let it rain over me

Ay ay ay
Ay ay ay
Let it rain over me
Ay ay ay
Ay ay ay
Let it rain over me

[Pitbull]
Mr. Worldwide, Marc Anthony, tu sabe
I was playing with her, she was playing with me
Next thing you know, we were playing with three
Oh oh oh oh oh oh

I was playing with her, she was playing with me
Next thing you know, we were playing with three
Oh oh oh oh oh oh
Rain over me

[Marc Anthony]
Girl my body don't lie
I'm out of my mind
Let it rain over me
I'm rising so high
Out of my mind
So let it rain over me (over me)

Ay ay ay
Ay ay ay
Let it rain over me (over me)
Ay ay ay
Ay ay ay
Let it rain over me (Woo)

Ay ay ay
Ay ay ay
Let if rain over me
Ay ay ay
Ay ay ay
Let it rain over me (Woo)

10 September 2011

Kejoraku Bersatu

video

Dirimu persis bintang terbit dari langit
Bukanlah mimpi-mimpiku

Di sini telah datang sayang paling dalam
Bawaku pulang berteman pelangi

Kamar hati ku hiasi
Biar cantik biar baru
Semuanya keranamu

Oh yang lemah kini gagah
Asal buruk jadi indah
Kerana sentuhan cintamu

Ku susun langkah melayarkan hari indah
Bersamamu

Lilin diri takkan padam
Seandainya engkau adalah sumbunya
Kaulah puteri ku dambakan
Bidadari syurga jelmaan dunia

Akan ku jaga
Seluruh jiwaku
Biarlah karam berdua
Asal kau tak terlepas
Dari genggamanku

Biar kulamar
Sahih darimu
Menjadi ratu
Beradu dalam pelukanku
Kejoraku bersatu

p/s : to my encik nazry mahmud... terima kasih atas pemberian lagu tok kepada saya... mun bie koke lagu tok ngan hunny agik la best... hehehehhe... ggggrrrrrrr!!!!

09 September 2011

Apa Cerita?!??!

salam and selamat tengah arie...

wawawawaaw... sudah abis cuti raya sakan aku minggu tok... aku cuti sminggu and ada balance 2 arie agik untuk aku abiskan cuti tahunan aku...

cuti aku banyak aku abiskan dengan relaks d umah and marek ajak aku gie pasar.. mau pos barang sama achai((ada agik nama panggilan hubby aku tok)) aku... hehehehhee!

dalam minggu tok juak, aku banyak abiskan masa aku dengan mr achai aku! hehehhe.. dating la kamek duak, apa agik... sminggu aku cuti, sminggu aku dating... epi nyer aku! hahahahhaha... ((really wish he wit me here kinek tok))

sebenarnya, aku binggung dengan nya slamak nya d kl nun.. dah la nya 2 kali pengsan... skali d tempat keja and skali d hostel nya... yah yah!!! aku dah banyak kali pesan dengan nya, iboh banyak glak berpikir and iboh binggung glak ngan aku... huhuhuhuu!! ((bie, hunny d sitok ok ajak just really want to come back here and wit me)) and, aku maok carik M.K.T((bie tauk sapa ny mention ya kan?)), sampey dapat... coz nya molah hubby aku menderita kesakitan nok d alami nya kinek tok time nya d tudm. sik sangka aku, orang nok aku kenal time aku study d tabuan ya... molah hubby aku kedak ya... and aku nak siasat abis-abisan si M.K.T ya... and hubby aku madah, nang orang ya and his gengs mukul mr achai aku! nang !@#$%^&*() juak orang ya eh!!

((layan lagu tear us apart by nadhira feat ron e jones))

bila la hubby aku nak balit sitok eh???!?!? rindu na aku dengan nya... walaupun nya baruk ajak stay d sinun blum sampey stahun, tapi... aku rasa kedak berpuluh taun nya stay d sinun... huhuhuhh! aku maok nya ada dengan aku... and nasib aku tahan dengan long distance relationship tok! alhamdulillah...

relationship kamek duak?! alhamdulillah... berjalan dengan lancar walaupun ada salah paham ajak ya.. hehehhe... dapat d setel dalam masa yang sama... tapi, yang paling aku bencik kinek tok, ada orang ngaco relationship kamek duak... aku agik sik tauk sapa orang ya... and aku pun mok carik orang ya!!! honest, aku nak carik orang nok ngaco relationship kamek duak ya... aku eran, kenak orang kedak ya sanggup nak ngaco life aku sdangkan aku sikda ngaco life nya... dengan sik malu agik nya madah dengan bie aku yang nya nak kawen ngan aku and nak malukan bie aku dengan apa nya molah ya... erkkkk!!! nang bitch la orang ya... mun aku tauk sapa orang ya, nang penampar teranjang la nya dapat dari aku!

case close!!

now, aku epi bena dengan encik nazry mahmud... really happy dengan nya walaupun nya ada juak molah aku kecik atie... tapi, aku maapkan nya... nya sik penah molah salah dengan aku juak!! langsung sik ada nya molah salah dengan aku... aku yang banyak molah salah dengan nya... ne nak aku madah kedak ya, 12 taun nya carik aku dari kuching sampey ke kl nun!!! and time d skolah, aku sik toleh malah sik kakar langsung dengan ya sdangkan nya perhatikan aku... huhuhuhuhuh!!!

honest dari atie aku nok ikhlas and jujo... dari ermie zentie kepada nazry... aku bena-bena sayang dengan nya... bena-bena chentakan nya and rindukan nya walaupun aku belum bertemu dengan nya... kamek duak just 3g ajak each other... nak bertemu??!?! ya Allah! tahan ajak perasaan nok ada d antara kamek duak tok... aku sik mok kehilangan nya juak eh... cukup la orang nok penah molah aku sakit atie and macam-macam dengan aku ya ilang and aku sik mok balit dengan orang kedak ya agik... sik ku sanggup and aku sik mok atie and perasaan aku d sakiti agik. cukup la dengan apa penderitaan nok aku alami slamak aku dengan sidak ya... aku dah bahagia and epi dengan encik NAZRY MAHMUD aku ya...

bie, bie janji dengan hunny k? iboh tinggalkan hunny... hunny sayang bie sampey aher hayat ny.. hunny sik sanggup kehilangan bie agik coz bie sanggup carik hunny for 12 years... hunny dah sik tauk agik nak madah apa dengan bie eh!!! ya jak hunny salu madah dalam atie ny slamak tok bie... mun bie dah paham kenak hunny salu diam, atie hunny salu berkata yang hunny admire rindu sayang and chentakan so much damn shit fcuk ngan nazry mahmud sampey aher hayat hunny.. nang ganas ayat d pada hunny ya, tapi maksud hanya satu! hunny teramat admire rindu sayang and chenta sama kamoo teramat sangat! heheheheee

03 September 2011

Minggu Raya

salam aidilfitri smua...

raya sakan juak blog aku tok eh... hehehhe... ada dalam sminggu dah aku sik update blog aku tok... blog aku pun beraya juak eh... hehehhee...

aku penah mention dalam blog aku lepas yang aku ngan hubby aku celebrate raya sik sama taun tok... wawawawawawwa!!! jadi, kamek duak raya keseorangan la dolok taun tok... nya pun ada hal kenak setel juak d sinun and carik rezeki d tempat orang... tapi, kesian juak aku dengan nya d sinun... shit macibai kimak sial ((abis mun ayat sumpah seranah along dah kuar tok))... sidak d sia sik reti nak berkawan juak eh!!!! !@#$%^&*() ((nang sah ayat sumpah seranah along dah kuar))

malam raya, aku nulung sidak umah apa nok patut sambil bermesej dengan nya juak... tapi, paling kesian nya nantik aku 3g dengan nya... coz aku masih nulung mak d dapo... readi tapak and sudu garpu and gelas and everything for open house. tedah aku dengan nya... nantik aku...! huhuhuhhuu... time kamek duak 3g pun, aku tertido-tido... aduh aduh!! maka aku kol nya and aku plang yang tertido-tido 3g ngan nya... ayoyok!!

pagi raya, aku bangunkan nya... and nak nyuruh nya smayang raya juak dat time... nasib nya dah bangun juak tapi aher turun... eeeee!!!! and aher juak pegi ke masjid nak smayang raya... kan dah penuh masjid!!! ((lain kali, awal turun.. iboh nak aher-aher mun dah tauk orang smayang raya tiap-tiap taun ramey berjemaah d masjid)).. last-last, sik smayang raya la nya tapi nya jalan raya d umah kawan nya nok sama keja... alhamdulillah, sik juak nya boring d sinun eh... tapi, bagi nya.. nya masih boring and sunyik coz emot yusup sik ada bersama dengan nya! huhuhuhuu.... sempat juak aku 3g ngan nya agik time ya... and he wearing baju melayu kaler cokolet eh... sama agik kaler baju ngan aku taun tok.. hehheehehhe... kamek duak berjanji juak sbenarnya walaupun kamek duak jauh...

raya ke-2, kamek orang balit ke lundu... one famili xcept abang... pegi pagi and balit ptang arie... macam biasa and kebiasaan, bangunkan nya d awal pagi.. morning kol ba.. hehehhe... nya sikda nak sine-sine juak dat time, so nya stay d hostel ajak la... nantik nak keja ajak d ptang arie... and sempat juak 3g aku dengan nya... hehehehhe... ya pun kejap coz nya malu ba... ne nak nya malu coz aku 3g ngan nya time kamek orang d umah udak batty... hehehhehe.... kebiasaan kamek orang akan ke umah kazen bapak nok terdekat ajak la... and bila sampey d umah nek udak... makannnnnnnnnnnnnnn... lunch time... ne nak, perut aku kelaparan glak dari pagi sampey tengah arie sik ada makan nasik... asyik makan biskut and minum aek jak-jak... dah la aku sik tahan minum aek bergas... hhuhuhuhuhu.. nasib umah udak and wa jijah d idang aek soya bean... ada juak lega sikit tekak aku tok tapi kenak carik aek sejuk juak.. wawaaaaw!!

ptang arie, kamek orang berangkat dalam kul 4pm kedak ya... kira dah aher juak kamek orang berangkat dari lundu ya... sampey d kuching dalam kul 5pm lalu la... yah yah!! dah nak peng juak aku time ya... elek abis aku kak balit dari lundu.. nak madah tired, sik juak aku tok tapi ke'ngantok'an teramat sangat la aku arie ya... hehehehhe!

raya ke-3??? beraya ngan parents ajak and then stay d umah coz kawan dedek datang ke umah... apa agik aku!! tdo la... heheheh... sampey hubby mesej aku pun, aku dah sik sedar abis... ya baruk aku!! ngantok giler babi((babi sik ngantok kedak aku tok))... huhuuhuhuhu! ((sori bie... ngantok glak hunny ptang ya))

raya ke-4 aku dah keja... hehehhe... sik hal ba... minggu depan(5/9/2011 - 9/9/2011) cuti sakan ba... hehehhe.. panjang cuti aku minggu depan... aku sikda ambik cuti juak time ya ba... ya aku ambik cuti panjang.. hahahahaha!!! time keja pun boring juak coz masih sunyik and sidak masih beraya sakan... aku dengan g-bah(graduate trainee) ajak yang keja on dat day... heheheh!

today!! raya ke-5... aku beraya agik dengan parents aku... arie tok, kamek orang pegi umah kazen and kawan bapak... dari taman sourabaya indah sampey ke rpr astana ya... and then, d umah nantik orang bertandang ajak la... kazen bapak dari lundu and kazen mak datang ke umah... hehehhehe! ada juak kawan nenek sama keja masa d limbang datang ke umah juak and sdara mara usu kasdi ke umah...

esok??? raya ke-6.. hehehe... mesti la berjalan raya agik aku... heheheh.... and minggu depan aku cuti!! yahoooooo.... ((berapa kali aku nak mention eh)).. hehehhe... cuti sakan la aku tok!! tapi, aku kenak pos barang nya juak minggu depan eh...

alhamdulillah.. relationship kamek duak masih kukuh agik and paling aku sik suka... mesti ada orang dengki dengan kamek duak!! aku penah ngaco sidak ya ka?? mun aku ngaco pun, aku maok barang-barang aku balit... and aku masih juak itok dengan barang-barang aku nok belum d anta balit ya... !@#$%^&*() ((kuar agik sumpah seranah aku tok))

yahooooo... banner blog aku dah siap and bertukar... hehehhehe.. banner blog hubby aku pun kedak ya juak... sama banner mek duak! hehehehehe... and aku suka dengan template blog nya eh... kiut ada juak... hehehehhee!

aiyok! bila la aku nak beraya dengan kawan-kawan aku tok oo??? teringin bena aku nak beraya bena dengan sidak ya walaupun geng opis... huhuhuhuu....

to my lurvly cayang mr nazry mahmud!!! saya teramat sayang chenta rindu and admire sama kamoo... arap kamoo dapat balik secepat mungkin... saya tak nak kamoo lamak-lamak d sinun!!! huhuhu... honest, setiap arie saya binggung sama kamoo... makan minum and life kamoo d sana, saya amat binggung skali... :((

28 August 2011

Raya?!?!?!

salam...

wah! sik lamak agik raya eh... sik sabar juak aku nak celebrate raya dis year... tapi yang sedih nyer, hubby aku jauh nun d sana... hhuhuhuu! sik dapat celebrate wit him and tok la first time kamek duak sik celebrate sama setelah 12 taun nya carik aku seluruh sarawak ((sarawak ke?? hehehehe))...

raya taun tok... shopping sakan juak aku... and he oso... aku belikan nya baju melayu taun tok... tapi, paksa la pas raya pos untuk nya... hehehhehe...! include barang-barang nya nok lain... aku?? baju kurung, baju??? kasut?? jeans?? baju and kasut dah ku beli time aku d sabah ya... jeans??? pikir sampey 10 kali ku rasa... mun ku beli pun, beli sigek ajak cukup la! hehehe... bkan murah juak jeans d maok aku ya.. hehehe... aku sudah gila sama levis.. hehehehehe...

raya taun tok... aduh aduh!! meriah la juak coz danish dah berolah and daniel pun tauk reti juak... damien? nasib la masih kecik... hehehhee...

aku nang shopping bena juak la tapi kenak jimat juak la... coz ada juak nak d bayar aku tok! ptptn aku pun blum bayar juak eh.. aduh aduh!!!! huhuhuhuhu... ((bie, tolong bayar untuk hunny bleh sik lak??))

taun tok, taun pertama aku beraya dengan hubby aku nok jauh d sinun... kesian juak aku dengan nya, sik beraya dengan famili nya include aku!!! aku kuat atie nak nyuruh nya balit juak tapi, nya sik mok... tapi, nya madah yang nya akan balit ke kuching lak... dah aku blum jumpa nya and nya pun sikda nangga aku for 12 years... aku tok teruk agik!!! blum penah jumpa mahupun sik penah berjumpa langsung dengan nya... teruk sik aku?!?!? ((bie, hunny arap bena bie balit sitok))

arie tok, kamek duak ber3g... and for da first time, kamek duak dapat kakar antara satu sama lain... yahoooo... bkan apa aku madah kedak ya, handphone nok kawna nya jual dengan nya, aku dapat dengar apa d kakar nya ajak ba.. and nya sik dapat dengar apa d kakar aku! jadi, aku jadi orang bisu la bila kamek duak 3g.. tapi sekarang, yahoooo... dapat kakar and sik jadi bisu la aku... epi giler aku time ya.. nang epi sangat-sangat... hehehehehhe....

aduh aduh!!! sik berasa taun tok cepat blan posa berlalu... kedak bkan blan posa ajak... huhuhuhu... kek raya??? ada juak beli and ada juak polah... aku rasa, taun tok sik ada kek buah! huhuhu... biskut??? ada juak ab, pika, dedek and neksu molah...

aiyok!! aku pun bilit blum kemas agik... mau tukar cadar lagi tok.. baju aku pun belum sesah juak... esok ajak aku sesah nya.. alang-alang aku nak tukar cadar juak.. hehehhe...

bah bah... ada masa aku update agik... lamak juak aku sik update since aku bergerex dengan encik nazry mahmud aku ya... hehehhee!

22 August 2011

((kuar agik ayat sumpah seranah aku))

mulakimak eh... ((sori aku sik mulakan dengan salam permulaan kali tok... sikda mud))!!! miak sial ne ka ngaco life kamek duak... sik sial apa bunyi aku mun dah kedak tok!!!

bie aku forward mesej ngan aku... madah yang ada number sik d kenali send mesej dengan nya... "kau kenal along nak? aku cuma nak sampaikan kat kau yang aku boyfren along. aku sik maok dengar kau dengan along agik. aku dah lamak dengan along. aku dapat number kau dari kawan aku yang kenal kau. aku ikut and baca apa yang ada dalam blog and fesbuk along. kau nazry atau aggay kan? hati-hati jak kau"... kedak ya la bunyi mesej d forward nya ngan aku!!! sik sial apa bunyi mesej kedak ya...

nang best orang anta mesej kedak ya... best glak-glak... aaaaaaarrrrrrrrghhh!!!!!!!!!!!!! kimak eh! sapa nak ka orang ya tapi aku dah target orang ya juak... shit!!!!

((sikda mud nak update))

Damn Eh... !@#$%^&*()

salam...

now, aku dengan nya on da phone.. now stil on da phone... aku dengar crita nya... crita sal nya dolok and wit his damn shit kimak jahanam ex-wife... honest, rasa nak bunuh aku ompuan ya... nang nak bunuh bena aku dengan ompuan ya...

kenak ompuan ya sanggup molah bie aku kedak ya dolok?? sampey makan minum hubby aku pun sik terjaga... bkan ya jak, sampey mbak orang laki lain ke umah d depan hubby aku!!! sik kimak apa ompuan kedak ya... shit eh!!! ((geram na aku dengan ompuan ya))

sial eh!!! aku dah sik tauk apa aku nak post dalam tok eh!!! tok pun aku masih dengar crita nya... damn eh!!! kenak sampey makan minum pakaian laki dirikpun sik maok d jaga...?? ompuan ya sik sedar ka yang nya ya dah bini orang... DOLOK!! DOLOK nya bini orang nok paling aku sayang k? nasib la sidak duak ya dah cerey... mun sidak duak ya masih laki bini and at da same time, kamek duak dah berkontek... nang ku carik ompuan ya and ku bunuh ompuan sial ya!!! aku duli apa mun nya madah ex-laki nya curang... biar ex-laki nya curang coz ex-laki nya cinta ngan aku!!! damn eh...

aaaaaaaaarrrrrrrrrrrrgggggggggggghhhhhhhhhhhh......... kimak eh!!!

((close case + sikda mud dah))

Khas Buat encik NAZRY MAHMUD

video

Picture perfect memories

Scattered all around the floor
Reaching for the phone 'cause
I can't fight it anymore

And I wonder if I
Ever cross your mind
For me it happens all the time

It's a quarter after one
I'm all alone
And I need you now
Said I wouldn't call
But I've lost all control
And I need you now

And I don't know how
I can do without
I just need you now

Another shot of whiskey
Can't stop looking at the door
Wishing you'd come sweeping
In the way you did before

And I wonder if I
Ever cross your mind
For me it happens all the time

It's a quarter after one
I'm a little drunk
And I need you now
Said I wouldn't call
But I've lost all control
And I need you now

And I don't know how
I can do without
I just need you now

Whoa, whoa
Guess I'd rather hurt
Than feel nothing at all

It's a quarter after one
I'm all alone
And I need you now
And I said I wouldn't call
But I'm a little drunk
And I need you now

And I don't know how
I can do without
I just need you now
I just need you now

Oh baby, I need you now

21 August 2011

Tabahkan Diriku Tok!

salam....

arie tok, smua sik kenak!!! nang smua sik kenak eh... aku pun sik tauk kenak... dari marek sik kenak sampey ke arie tok!! eran aku...

aku tauk la raya sik lamak agik tapi, amper juak nak segaut nak berkemas... sik dapat nak sabar ka??? aku pun nak tolong juak walaupun tangguh jak-jak...

kedak tadik, cukup la madah skali and pandey la aku nak angkat barang ke atas... tok sik, alu d angkat barang ya and mbak ke atas... maka aku pun nak nait ke atas, nak ambik barang.. sik dapat sabar ka?? eran aku eh!!!

asal ujung minggu, smua sik betul and sik ngenak ajak... eran aku... aku perasan ba! asal ujung minggu ajak... aku nak molah keja aku pun, sik tentu juak... lak madah aku tok malas.. salah ka aku nak bangun aher d ujung minggu...? aku pun maok relaks juak d ujung minggu.. maksud aku, nak rehatkan badan dengan bangun aher sikit ba... reti la aku nak molah keja d umah ya juak ba.. bkan aku sik mok tolong juak... mun aku tolong salah, sik tolong pun salah...

and ptang tadik... kakar sama dirikpun dengan cara bagus pun kedak apa jak! damn... aku pikir kau bermalam d sinun ba... ne la aku tauk yang kau sik bermalam d sia... aku nanyak bagus-bagus... d jawab kedak shit! sabar ajak aku d kakar kedak ya... aku cuma dapat diamkan dirik ajak and pendam ajak... aku malas nak bising-bising juak! lak madah aku tok kurang ajar and sik d berik ajar juak kan??

ntah la... aku mbak banyak bersabar and tabah ajak dengan apa nok berlaku ngan aku slamak tok... ((sabar k long?? aku tauk, kau kuat ba.. kau tabah!!! coz ya la kau... apa juak masalah kau adapi, kau tenang and tabah menghadapinya kan?))

bie... bie iboh binggung dengan hunny sitok k? hunny bleh handle dengan tenang and tabah... hunny ok sitok... hunny just binggung dengan bie d sinun... bie makin kurus bah... sejak bie demam and sakit ya, bie dah kurang nak makan... ny binggung ba!!! bie makan la k walaupun sik banyak... cukup la k nampung perut bie nok kosong ya... and bie keja ajak dolok d sia k? and bila hal bie dah setel smuanya, bie balit la k? hunny sentiasa nantik bie d sitok... hunny nantik bie balit... =) hunny lurv miss you bie.. sik mok ilang bie agik.. cukup la bie ilang 3 arie ya..

20 August 2011

Update Kejap!

salam...

now, kamek duak ngah ym and webcam... really miss him a lot... and guess wat? muka nya dah cengkung berbanding slamak aku dengan nya... aduh aduh!

honest, aku binggung glak dengan nya bila aku tauk apa masalah nya d sinun... dah la nya sakit.. sapa sik binggung? aduh aduh!!!! aku d sitok la paling binggung dengan nya ba...

bie, hunny sayang ngan nya ba... nya iboh molah ny binggung glak d sitok k? ny sayang glak and chenta ngan encik nazry ba... huhuhuhu!

nya dalam minggu tok sik sihat... afta demam, sakit blakang agik nya... binggung aku!! dah ya, demam agik nya... ya ampun... and nok terbaru, sakit tekak, backpain, kurang minum aek!!!

bah bah... alu ilang idea aku tok... hehehe... xcuatly, aku ngah ngedate ngan Verdavouxsz Ghaoxsz!!

19 August 2011

Khas Buat Verdavouxsz Ghaoxsz


video

cinta adalah misteri dalam hidupku
yang tak pernah ku tahu akhirnya
namun tak seperti cintaku pada dirimu
yang harus tergenapi dalam kisah hidupku

Reff:
ku ingin slamanya mencintai dirimu
sampai saat ku akan menutup mata dan hidupku
ku ingin slamanya ada di sampingmu
menyayangi dirimu sampai waktu kan memanggilku

ku berharap abadi dalam hidupku
mencintamu bahagia untukku
karena kasihku hanya untuk dirimu
selamanya kan tetap milikmu

di relung sukmaku
ku labuhkan sluruh cintaku
di hembus nafasku
ku abadikan sluruh kasih dan sayangku

back to Reff :

Bodoh Nya Aku!

salam...

hurmmm.... arie tok, aku dah molah nya kecik atie... aku sik tauk yang aku dah molah nya kecik atie... nya mesej ngan aku an d said yang aku dah molah nya kecik atie. aku blur juak coz arie tok, aku sikda molah nya kecik atie and suddenly he said like dat. terasa juak aku sdangkan aku sikda molah salah pun... aku tanyak la, apa salah aku sampey nya kecik atie?? nya madah yang aku ngestep kaki nya time skolah dolok... ya Allah! nang aku sik ingat langsung sal ya.. honest, aku langsung sik ingat apa aku penah molah dengan nya!!!

hes know everything about me... nya tauk smua apa aku penah molah dengan nya... aku kecewa, marah and bencik ngan dirik aku coz aku sik ingat langsung apa aku penah molah dengan nya... honest, aku kecewa dengan dirik aku pun... kecewa coz aku sik ingat and sik penah ingat langsung apa aku penah molah dengan nya...

kenak la ngan aku tok?? sampey apa aku dah molah dengan nya pun aku sik ingat and sik penah nak ingat... teruk na juak aku tok eh... honest, nang teruk aku tok... huhuhuuhu... bila nya mention sal ya d opis, omost nak nangis aku... and at last, aku nangis juak dalam keta time aku 3g ngan nya... sik dapat tahan aku bila aku teringat apa nya crita ngan aku ptang tek...

bie, honest from ny... hunny nang sik ingat and sik tauk langsung apa hunny penah molah dengab bie ya... ngstep kaki bie pun, hunny sik ingat langsung!!! sori bie.. ny sik bermaksud nak molah bie kecik atie juak k? huhuhuhuhu......

13 August 2011

About Us...

salam and salam 1malaysia...

crita nok aku nak post dalam tok??? sal aku and bdak korea aku ya... hehehhehe...

relationship kamek duak takat tok... takat sblan tok? alhamdulillah... so far, so gud la! perasaan kamek duak makin kuat antara satu sama lain. tapi yang paling sik best nya, kamek duak nak alah-alah nangis coz nya banyak crita sal aku time skolah dolok...

nya perati aku since aku dah skolah d sia... its mean, since nya form 4 dah peratikan gerak geri aku d skolah... and bila time rehat pun, nya peratikan aku... time exchange subject pun, kedak ya juak... hehehehhe... nya spy aku dari pagi, time aku sampey d skolah and sampey abis skolah... huhuhuhuhu...

15 04 1999 adalah tarikh nok nya sik akan lupak sampey bila-bila... coz tarikh ya nya ngaco aku... "hai! sapa nama? bleh berkenalan ngan ktak?" lebih kurang kedak ya la nya bercrita ngan aku... aku? biasala, jual mahal time ya ba... hehehhehe...

12years nya carik aku... since aku abis spm until taun tok nya carik aku... sine-sine and nya usaha carik aku... satu PENGORBANAN nok aku dapat dari nya... satu PENGORBANAN besar dari nya... aku sik sangka nya sanggup molah apa demi carik aku adn demi cinta nok nya pendam for 12taun ya...

sminggu yang lepas, nya suddenly 3g ngan aku... aku ingatkan nya main-main... and bila aku 3g nya balit, dapat!!! apa agik aku!!! sukkk and epi glak-glak time ya... and ya la first time aku nangga muka nya live walaupun thru 3g... terubat juak rindu aku dengan nya stlah skian lamak nya sik nangga aku and aku pun sik penah nangga nya... honest from me, he's kiut!!! and muka nya kedak chinese and ada juak kedak korea... ya Allah... terubat juak rindu aku dengan nya slamak 12taun ya... dah la aku sik penah nangga nya d skolah time ya... huhuhuuuu!

kinek tok kamek duak salu kol and 3g la... honest, aku sik puas 3g dengan nya ba... aku maok nya berdiri di depan mata aku juak... ya baruk aku puas... aku mok hug nya... honest, aku maok nya depan mata aku... ya pun mun aku puas walaupun aku madah aku puas tapi aku sik puas juak... aku mok spent time dengan nya whole day... mun bleh everyday aku maok bersama dengan nya...

sumpah! aku sik sanggup nak carik orang lain mahupun nak lepaskan nya either tinggalkan nya kedak ya walaupun dengan alasan. aku sik sanggup... aku sik mok nya sakit and menderita agik tegal 12taun ya... cukup la dengan apa nya dah dapat iaitu nya dah dapat aku... he's got me oready!!!

bie, hunny sayang glak dengan bie... ny pun sik sanggup nak tinggal and lepaskan bie kedak ya jak... coz bie dah terlalu sakit and menderita for 12years ba... huhuhuhu... bie, ny maok dengan bie sampey aher hayat ny...

28 July 2011

Emo Indah Eh!!!

salam... and slamat malam...

hurmmm... aku malam tok suddenly emo la... ayoyo!!!! apa kenak dengan aku tok!!!

sik tauk gine aku nak madah dalam post kali tok eh...!!! dalam otak aku tok dah blur... aduh aduh!!!

sbenarnya, aku binggung dengan budak korea aku d sinun... nya binggung dengan aku and aku pun binggung dengan nya... betul la kamek duak tok! sapa sik binggung dengan budak korea aku ya!!! dah la nya salu tdo aher-aher... nya binggung aku nok demam aku sik pandey-pandey bait... hehehhehe...

sbenarnya, aku terlalu rindu dengan nya... terlalu sayang aku dengan nya... dengan keputusan muktamad dari aku, aku sayang nya sampey aher hayat ku! sik sanggup aku nak lepas mahupun tinggalkan nya walauapapun terjadi antara kamek duak... now, hes my LURV! insan nok aku admire rindu sayang and chenta from 25/6/2011 sampey aher hayat...

aku binggung dengan nya juak bkan apa, bila handphone aku tiba-tiba mesej lain daripada yang lain and nya alu miskol... aku dah agak, mesti ada pa-pa nya tok!!! bila aku tanyak, apahal? he suddenly cried... hah! aku dah agak dah... and aku dah paham bena mun nya dah kedak ya... =) aku nasihatkan nya and merik semangat sikit dengan nya... aku tauk, perasaan sayang and chenta nya terlalu kuat. aku pun kedak ya juak... kesian juak aku dengan nya bila nya down kedak ya... ((cayang, nya iboh binggung glak k? kamek salu ada dengan cayang))

nya sik sangka yang nya ahernya bertemu dengan aku juak stelah 11taun nya carik aku and nantik aku... sejak aku berpindah skolah sia(1998) sampey aku pindah ke kuching til now(2011), nya carik aku dengan cara apa pun... sampey nya sanggup mok sambung study d kuching sdangkan nya dapat tawaran study d semenanjung nun. and carik keja d kl...

bila nya bertemu aku d fesbuk, nya luahkan perasaan nya dengan aku... yah!!! aku sik sangka juak yang ada orang sanggup nantik aku slamak 11 taun. ((nangis)) cuba la d ulang balit taun ya... kenak la aku sik ambik peduli time nya slalu merati aku d skolah dolok and nya penah ngaco aku juak dolok time ya???

bila kamek duak ada masalah, bersadu and nya banyak merik nasihat and semangat ngan aku... aku pun kedak ya juak... =) mun aku sedih-sedih mahupun mud aku sik bagus, start la nya suka nak nyakat aku! hehehheheh...

dah sblan hubungan kamek duak, nya blum penah molah aku sakit atie and aku pun sik mintak juak... alhamdulillah and syukur yang hubungan kamek duak dalam keadaan yang memuaskan... =)

honest, aku binggung bena dengan keadaan nya d sinun... aku binggung ngan makan minum nya and kesihatan nya d sinun! huhuhuhu.. mun aku keja d sinun, dapat juak nangga nya and bring him out... tapi.... wawawawawaw! :"((

bila aku ngenang apa nya dah lakukan slamak 11 taun ya.. ya adalah pengorbanan besar bagi nya untuk aku. walaupun nya penah bergerex dengan orang lain seblum aku, nya masih juak and usaha carik ermie zentie bt yusup dalam masa yang sama... nya carik aku d mirc xspecially and da lastest in fesbuk. d dalam fesbuk la nya sik sangka yang nya bertemu dengan aku ahernya! hehehehe...

((cayang, thanx coz sudi terimak kamek in your life. akan kamek jaga perhubungan kita tok sampey aher hayat kamek... and sesungguhnya, perasaan kamek hanya untuk budak korea.. hehhehe... chenta kamek hanya untuk encik nazry mahmud... rindu kamek hanya untuk takashi sorimachi and admire kamek hanya untuk Verdavousz Ghaoxsz))

16 July 2011

Cinta Mati Ku Hanya Pada Nazry Mahmud

Bagaimana Caranya Untuk
Agar Kau Mengerti Bahwa
aku Rindu

Bagaimana Caranya Untuk
Agar Kau Mengerti Bahwa
aku Cinta

Masihkah Mungkin

Hatimu Berkenan
Menerima Hatiku Untukmu

Cintaku Sedalam Samudra
Setinggi Langit Diangkasa
Kepadamu

Cintaku Sebesar Dunia
Seluas Jagad Raya Ini
Kepadamu
Kepadamu

Bagaimana Caranya Agar Kau Mengerti
Bahwa aku MenCintaimu Selamanya?
Bagaimana Caranya Agar Kau Mengerti
Bahwa aku Merindukanmu Selamanya?

10 July 2011

Budak Korea??!?!??

salam and slamat malam...

arie tok shari-hari aku surf intenet... aku surf artis korea encem-encem and kiut ba... hehehhehe... bkan apa, kinek tok aku dah bergerex dengan budak korea... nang budak korea... kiut and encem siot! cair and gugok jantung aku bila nangga muka nya... SUMPAH sik carik orang lain aku!!! hahhaha

aku arap ktak orang dapat tolong aku carik gambar budak korea untuk aku k? pas tok aku uplod gambar ya dalam post aku...

bah bah, aku nak carik budak korea agik tok... hehehehe.. nak surf bena-bena aku tok...

salam and nite nite...



tok la budak korea nok aku maksudkan ya... NAZRY MAHMUD... hehehhehe. mun ktak orang dapat carik muka nya seiras-iras korea, padah k? hehehehe....

dan akhirnya dan dengan rasminya, tok la budak korea nok paling aku admire sayang rindu and chenta kali tok..

30 June 2011

Jennifer Lopez - Baby I Love You

Boy I never knew I could feel
The way I felt, when I felt the way
you were feeling me baby
I'm so out of control yeah...

Everytime you look my way
I realize more and more
How much I adore those pretty eyes
Of yours, I'm helpless baby

What I wanna know is
Are you willing to try
Can you love me for a lifetime
In just one night
Ohh...

Baby I love you (love you)
Baby I need you (need you)
I gotta have you (I gotta have you babe)
Can't be without you (be without you)

Baby I love you (yeah...)
Baby I need you (need You...)
I gotta have you (I gotta have you babe)
Can't be without you

Blessed and cursed on the same day,
The day that I first felt the power of you
Inside of me, such a strong feeling
There comes a time in everyone's life
When you know, and everyone around you knows
That everything is changed,
You're not the same, it's a new day

Oh... what I wanna know is,
Are you willing to try
There's got to be more meaning to this
Than what meets the eye...

Baby I love you
Baby I need you (baby I need you)
Gotta have you baby (I gotta have you)
Can't be without you (can't be without you)

Baby I love you (baby I love you)
Yea yeah... (baby I need you)
I gotta have you (I gotta have you)
Yea, yea yeah... (can't be without you)

Ooh... I love the way you kiss me
Oh, baby please
I'm about to loose my mind
Oh... talk to me, cause I'm beggin' for you and,
I'm down on my knees...
Baby I know you're the one that I need...

(Baby I love you...)
(You know I need you...)
(Gotta have you...)
(Can't be without you...)

(Baby I love you...)
(You know I need you...)
(Gotta have you...)
(Cant be without you..)

Ladies do you know what I'm talkin' about
When a man gets inside your soul,
And it takes hold, and it won't let go
Hey.. hey... hey....

p/s; lagu tok khas buat Encik Nazry Mahmud... kamek sayang glak-glak dengan cayang and rindu dengan cayang glak-glak.. sik mok kehilangan cayang... I HATE YOU!

27 June 2011

Khas Buat Encik Nazry Mahmud

salam...

dah lamak aku sik update apa nok aku penah taip dalam tok... nok dalam laptop aku ya, aku lupak ambik dalam cpu nok aku pakey d opis tok... apa aku format balit laptop aku tok... and aku nak format agik eh... windows aku corrupted eh... mintak serial keys indah! arrgghhhh... damn it! shit ya juak eh...

aku ada berita sik bagus and bagus untuk dirik aku time tok…

nok sik bagus bagi aku is, mr bubu aku ya… dah ilang kedak ya jak… bila d tepon, sikda jawab and bila d mesej… mesej aku sik sampey… and sampey aku d blok nya dalam fesbuk tanpa sebab… and bila aku cek k fesbuk aku sigek ya… duhal nya ada online tapi sikda mesej either kol aku.. aku eran juak kenak nya molah aku kedak tok tanpa sebab mahupun alasan… dolok, bkan main agik merik arapan dengan aku… and now, arapan tinggal arapan ajak aku! Kecewa teramat sangat dengan sikap nya kedak ya…

aku tauk, nya masih kontek dengan ex nya ya tapi aku sik kisah juak mun perasaan nya masih dengan ex nya ya… nya pun penah ngakuk yang ex nya kacak agik dari aku and nya penah madah ngan aku yang ex nya tok banyak nulung nya time nya agik study… biar la nya dengan life nya ya… aku pun malas and sik mok bergantung arapan agik dengan nya…

and, aku berkawan dengan sorang junior skolah(smk bintulu) kinek tok… nama nya, nazry… junior staun dari aku… nya kinek tok keja d kl nun… kamek duak just kakar and kawan biasa ajak thru fesbuk and kadang-kadang kamek duak ym… kamek duak tukar-tukar number phone and aku pun mula mesej dengan nya… kakar biasa ajak tanyak sal kamek duak… heheehhee… duhal, nya tauk sal aku time aku d smk bintulu ya. Nya tauk aku tok suka main peluk tiang d astaka and penah xcape klas dengan geng-geng keras aku(peroz, duke and asz)… heheheheh… nya penah nak kawan dengan aku tapi aku jual mahal time ya… ya pun nya madah dengan aku.. hehehehe… aku pun madah dengan nya, "bagus kamek jual mahal ba… sikda orang nak beli kamek. Mun kamek jual murah, konferm ada orang maok dengan kamek ba… hehehehe"

aku salu juak kol nya malam arie… kira mok berkawan dengan lebih rapat la… tapi, one nite… nya luah perasaan dengan aku.. nya nanyak aku, "mun kamek jatuh cinta dengan ktak, gine?" aku madah, "dunt ever-ever and kamek sik akan jatuh cinta dengan ktak. Mark my word.". Tetak aku madah kedak ya… aku madah kedak ya dolok coz time ya aku kuat atie dengan mr bubu aku…

and one day… nya ilang(kidnap) slama 3 arie… aku mesej dengan nya.. sikda reply and bila aku try kol, pun sik dapat juak… start aku binggung dengan keadaan and situasi nya d sinun…aku mesej nya arie rabu mala.. sikda reply… arie kamis, whole day… langsung sikda reply and kol pun sik dapat… and bila arie sabtu… aku eran, sapa pun number miskol aku… and aku terus kol number ya… bila nya madah, dats him… aku nangis and aku luah apa nok berlaku ngan aku since nya menghilangkan diri ya… and dat time… 25/6/2011, aku pun luah perasaan aku dengan nya yang aku carik nya, binggung dengan nya and aku sik mok ilang nya… xcuatly, nya pun sik sangka perkara kedak tok terjadi ngan nya dalam minggu ya… honest, aku binggung dengan nya… and nya pun madah yang nya pun binggung dengan aku…

"cayang, nya iboh tinggal kamek agik sayang… kamek sayang glak dengan nya.. honest, kamek sayang nya glak-glak… kamek sik mok kehilangan nya ba! Promise dun go away from me k? kamek down bila nya ilang scara tiba-tiba 3 arie ya. Sik sanggup kamek kehilangan nya agik eh"

Bila nya dengar apa aku madah sal perasaan aku, nya madah, "yes, aku berjaya menambat hati nya…" "yap cayang, nya dah berjaya nambat atie and perasaan kamek…" hehehehe… kamek duak ada trademark word… hehehe… I LIKE IT and I LIKE… and aku pun trademark word is, I HATE YOU… heheheh… but I LURV YOU cayang…

"cayang, kamek dedicate lagu HOW DO I LIVE to you… hope you like dat song… honest, kamek suka dengan lagu ya… kamek dadikat lagu yak has buat nya coz kamek bena-bena sayang dengan nya… kamek sik mok kehilangan nya… and sik sanggup kehilangan nya juak…"

25 March 2011

Update Kejap Saja...

salam 1malaysia and slamat malam...

sowi la coz aku lamak sik update blog aku... aku sikda masa nak update and oways buzy ngan keja aku... walaupun aku salu on fesbuk tapi nak update blog ada lambat sikit coz intenet d umah tok... kejap ok and kejap sik ok...

ok ok... straight to da point...

esok aku akan gie dewan masyarakat mbks... kira aku d tugaskan pegi 'sakit jiwa sakit dada'(sejiwa senada) d sia... jadi, sapa nok kenal aku d fesbuk and blog tok... rajin-rajin la pegi booth SEDC k? ada ktak orang nangga aku d sia... he5x...

bah bah.. maok logout dulu ya... jumpa lagi!

salam...

p/s; banyak gambar and crita nak d crita tapi lambat nak madah dalam tok.. ha5x

02 March 2011

Aku Suka Ngan Lagu Tok...

video

11 February 2011

SERAM JUAK KAU YA!!!

hebat la rasa kau ya tek... kuat gilak la kau ya etk! kau ya sik gentlemen juak... bodo! sombong agik ya... dah la sik hormat ngan orang xspecially aku...

hoi! mun kau mok tauk eh... gerex kau ya mesej dolok and nya yang nyuruh aku siasat pasal kau!!! kau apa tauk...!!! mun nya nanyak kau kuar ka sik, aku padah kuar la... and mun nya madah, "maok nya kuar dengan ompuan lain." aku jawab la, "ish! sikda nya kuar ngan ompuan lain ba." ada kau pikir yang aku tok cover kau??!?!? sik ada kan??? bila gerex kau nanyak pa polah kau... aku jawab kau nangga tb sdangkan kau bermesej dengan orang lain!!! ada aku nak direct to da point madah kau kuar dengan ompuan lain, kau bermesej dengan ompuan lain... fcuk off la kau!!!!

aku nak madah dengan kau eh... aku sikda niat nak masuk hal kau tapi bila gerex kau mesej aku, aku jadi RIMAS sik dengan pelbagai soalan d tanyak nya ngan aku... bila nya mesej aku tengah-tengah malam nanyak kau, aku MALAS nak reply and aku tdo ajak la...

aku pikir, gerex kau ya just mesej biasa-biasa ajak dengan aku tapi lain jadi nya... nyuruh aku siasat sine kau pegi!!! apa??? gerex kau pikir aku tok gps kau ka???

mentang-mentang gaji kau besar, lawa la... bangga la dengan dirik pun... tapi, minyak keta sik mok beli... dah la pakey keta orang tua, orang tua juak isik! bkan aku nak betulkan dirik aku juak, kau bena juak... asal kuar malam, minyak nak abis... orang tua isik penuh kau dah nak abis minyak keta d pakey kau!! bkan reti nak isik agik...

kau tok, asal sapa-sapa dengan aku... kau sik suka... asal sapa-sapa dengan aku... kau sik suka!!! apa?!?!? kau tentukan masa depan aku ka? kau nak carik aku calon pakey aku ka? aku bkan miak kecik agik kimak... tauk la aku macam ne aku jaga dirik aku pun! mun kedak ya, bagus iboh kawen ajak aku! kau ajak kawen sia... apa kau maok, orang tua tunaikan untuk kau!!! biar aku kedak tok...

dah la spender dirikpun sik pandey nak sesah... tukar baju, mengarey... bkan nak simpan dirikpun... ambik baju dalam almari pun kedak sial!!!!

mudahan kau sik aman lak... bena... setia la dalam hubungan tek!!! tapi shit!!! kau penah juak curang dengan ompuan penah bena-bena sayang dengan kau and kamek orang dapat terimak nya.. tapi, kau molah nya SAKIT!!! SAKIT dengan olah kau sik matured... pikir kedak miak... aku tauk crita sal kau tok ba... kau penah tang tangan ngan ompuan ya... kau pikir aku sik tauk sal tok!!!

aku doa-doa kau sik bahagia sampey bila-bila... rasa dirik kuat la kata nya! hoi!!! sikda orang takut dengan kau ba... kau ya kakar besar... orang nok penah dengan aku pun penah madah ngan aku yang kau tok abu-abu... kakar besar! sombong bodoh!!!

07 February 2011

My Very Favorite Song...

video

Biarkanlah saja diriku sendirian tanpamu
Biarkanlah saja diriku sepi tanpa kata
Bukan maksud untuk membisu
Sepi tanpa kata
Terpisahnya kita kerana mengejar impian

KORUS:
Mungkinkan bersama
Dua jiwa ini
Dalam mencari cinta sejati(nan suci)
Mungkinkah segala derita di jiwa
Akan terubat jua akhirnya

Biarkanlah saja diriku
Sendirian tanpamu
Terpisahnya kita kerana
Mengejar impian

(Ulang korus)

Hanya satu pintaku
Sabarlah menanti
Ku kan pulang bersama cinta

04 February 2011

Imbas Kembali... =)

video

You're so beautiful, divine
Everything 'bout you so fine
And with the love like yours
There is no pain in this world that I can't endure

So beautiful, so wonderful
And as we float on the floor
I hear the music of love

Chorus
This is our song
This is the song we'll remember forever and ever
It means to you what it means to me
So from this moment on, we know
This is our song
Our song

Anytime I feel alone
I put on our favorite song
And like the music and words
We merge into one
And play on and on

Love's so beautiful, unconditional
Can't find the words to explain
This is our song and our song says it all

Chorus

When my skies are grey
Make them clear again
When I'm weak you are strong
I need to hear the sound, you need to hear the words
This is how it all began

Chorus

This is the song we'll remember forever and ever
That it means to you, what it means to me
So from this moment on
This is our song
This is our song
So forever and ever
With just so you know
Just so
We know
We know
We both know
This is our song