BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

29 January 2009

Tolong La... Plizzzz!!! =((

nang patut aku kenak bodo oleh orang lain... nang patut!!!! ya la aku... aku lurus bendul!!!

kenak aku cayak glak dengan kata orang ooo...??? ada ka salah aku cayak kata orang?? o ada ka aku sik perlu nak cayak kata orang????

kenak orang salu molah aku kedak tok sdangkan aku madah nok terus terang kecuali dalam keadaan terdesak... aku kadang-kadang bulak sidak ya pun, ada perkara nok aku sik dapat nak elakkan...

tapi, kenak sidak senang-senang nak bulak aku??? kenak sidak sik mok nak terus-terang dengan aku and kenak sidak suka nak bertapok(berahsia) dengan aku..?!?!? aku penah molah salah dengan sidak ka?

iboh la nyuruh aku ingat balit apa nok orang molah dengan aku eh... iboh nak nyuruh aku sakit juak ba!!!

tolong la... terus-terang ajak dengan aku ba! iboh nak memperbodohkan aku kedak tok... aku bkan patung nak d perbodohkan ktak orang eh...

mun ktak orang terus-terang, aku sik marah ba... suka agik ada aku tapi iboh la bulak and memperbodohkan aku kedak tok!!!! i know, im stupid person and senang diperbodohkan oleh orang lain...

24 January 2009

Kerja G.I.L.A

wah!!! malam tok, malam paling G.I.L.A bagi ku!!! ha5x... AKU DYE RAMBUT AKU DIRIKPUN. I DYE MY HAIR BY MYSELF!!! ha5x...



tok kaler dye nok aku pilih... xD


G.I.L.A sik??!?!? sik penah aku dye and molah keja paling G.I.L.A dalam idup aku ba!!! ha5x...

xcuatly, aku pun sik sangka botol dye ya akan kuar buih nok mengatakan kepadaku yang "AKU SIK TAHAN AGIK DENGAN KEPANASAN DALAM BOTOL TOK" ha5x... bkan ya ajak, sikda orang nak dye rambut aku juak... nak nantik esok!!! mintak maap ajak la... mun nak alah tangguh-tangguh, alu malas la aku nak dye rambut aku lak!

apa gik aku... berperang kejap dengan buih dye ya and baruk aku dye dirikpun!!! nang bermain dengan dye aku juak malam tok...

esok pagi, sik tauk eh! nampak ka sik dye rambut aku tok... ha5x... mun sik nampak, paksa la beli agik dye tok mun aku sik puas atie!!! ha5x... but hopefully, nampak la rambut aku berkaler tok esok eh!!! ha5x... =))

aih!!! nang G.I.L.A bena aku eh!!! teruk na juak aku tok... ya baruk first time dye rambut dirikpun... mana main mesin aku ngkah dye ya ajak tek... asal kenak and berasa dye rah rambut, nya ya la!!! =))

so, esok kita nangga keputusan rambut tok!!! ; )

22 January 2009

Im Nerd?!?!?

damn!!! aku d perbodohkan agik... sabar ajak la aku eh!!! bkan skali aku d polah kedak tok... banyak kali dah eh!!!

bena juak kata orang, orang kedak aku... senang d perbodohkan!!! aku lurus bendul ba... nang benar... aku lurus bendul tapi, aku eran... kenak sidak suka molah aku kedak tok...

aku nak berkawan, d polah kedak tok... aku sik berkawan pun d polah kedak tok juak!!! nang lurus bendul la aku tok!!!

aku terlalu cayak and bait dengan orang... tok la akibat nya!!! ne nak terlalu cayak and bait... aku sbnarnya, sik mok nak jaik dengan sapa-sapa agik ba...

sik lamak gila aku d polah kedak tok... terlalu cayak glak dengan orang sampey orang ninjak palak! aku nak bait dengan orang salah.. jaik dengan orang pun salah!!! nak cayak dengan orang salah... nak sik cayak dengan orang pun salah!!!

kecik atie juak aku d polah kedak tok eh... aku ingatkan, sidak sik akan memperbodohkan aku tapi... kenak juak aku kali tok! dah la aku dah kenak kedak tok juak!!! and ingatan peristiwa 2 tahun lepas dah and bermain d dalam otak aku dah tok...

dah la... nang kecik atie bena aku d polah kedak tok!!! nang kedak orang bodo la aku dalam site ya...

kinek tok, aku malas nak masuk site ya dolok eh... nang kecik atie aku... aku bkan nak molah sesuka atie, aku juak kenak marah!!! mun aku polah bodo, sidak mana main mesin nak molah kedak apa...

19 January 2009

Happy Time Holiday 2008

such a bored d ptang arie tok... arie kadang-kadang panas and kadang-kadang mendung eh!!! tapi, mun nak ujan... malam bleh la! he5x... dapat ku ngando agik! ha5x...

huh! today aku bangun omost 1200 hours... ya baruk mata aku mbak tdo!!! ne nak mata sik mok bukak-bukak... besh ba tdo time sejuk-sejuk kedak tok... xD

apa aku nak crita dalam tok ooo??? banyak nak d crita aku eh... tapi, takut ktak orang ajak yang boring membaca blog aku tok!

hurmmm... kenangan manis??? he5x...

kenangan nok aku masih ingat walaupun dah sblan berlalu is, kamek orang holiday d langkawi and kl... wah!!! hebat eh... masih ingat juak aku time holiday ya... he5x

firstly, kamek orang pegi ke langkawi... aku, my bro(abang and dedek), my kazen(pika), my parents and nek su! dengan bangga nya, aku menjejak kaki agik ke langkawi buat kali ke-2... ha5x... ne nak, lamak sik ke langkawi agik eh!!! walaupun sik banyak perubahan, tapi besh ba cuti-cuti d langkawi! he5x...

kamek orang pergi ke taman burung... underwater world(pika la x-cited gie sia coz she can see so many fishes and paling besh is ada penguin! he5x), makam mahsuri... beras terbakar(tapi, beras terbakar sik ada agik eh... tinggal pasir ajak)... telaga 7(tapi, kamek orang sik nait ke atas...), pekan kuah and paling besh shopping cokoyet d langkawi duty free mall... ha5x! and paling ku frust is, aku sik dapat nait kabel kar! wa5x...

sehari sbelum mek orang ke kl, pika kenak ciken pox! aduh... tapi, nasib nya agik okie... he5x! blum kuar smua... nya kenak ciken pox, gara-gara mandik d kolam d kondo vistana la...

2 arie kamek orang d langkawi... tiba masa untuk nya kamek orang ke kl!!!

stay d otel noble, area jalan tuanku abdul rahman(tar)! wah!!! hebat itu tempat... tempat shopping sakan aku d sia juak eh... wah!!! aku suka.. ha5x

d kl, kamek orang pegi ke aquaria... muzium negara, istana negara, putrajaya and suria klcc! huh! a whole day berjalan... penat and keletihan aku eh!!! tapi, aku enjoy... ha5x...

afta famili aku balit ke otel, aku agik kuar... d mbak abang angkat ku lepak d rumah pengasih... wah! for da first time aku ke sia eh... and guess wat? aku dapat bertemu dengan uncle nok penah ke sarawak in year 1998 and they stil remember me la... and masih ingat dengan muka aku nok kiut tok! he5x... maklumla, aku dolok penjual kerepak bandong time ya ba! malu nya aku! aku ajak sik ingat dengan sidak ya...

d rumah pengasih, aku terus jadi member sidak sia xspecially staf rumah pengasih... aku dah sik ingat la dengan nama sidak kecuali uncle ali! :) nice person diaorang... layanan sidak dengan aku, macam biasa ajak... suka berguro ngan aku walaupun aku baruk ajak jejak kaki ke rumah pengasih ya... tapi, aku sik dapat bertemu dengan uncle jaafar, uncle yeop... and sorang uncle yang dah passed away... al-fatihah and yassin! aku just sempat bertemu and berbual dengan abang azman and uncle benjamin! i stil kept konvensyen name tag ya la...

and dengan sik sangka aku, aku dapat bersemuka dengan uncle jamal abdillah live... wah!!! malu aku eh... dah la sik banyak kakar coz nya koncentret nangga tb... aku pun malu juak nak kakar dengan nya and ambik gambar dengan nya! malu aku eh... he5x!!! tapi, nyesal juak la coz sik sempat nak bergambar dengan nya... wa5x...

afta ya, abang aku nanyak la... "dah puas berbual dengan uncle jamal? ada ambik gambar dengan dia?" aku jawab sambil geleng palak... "tak... malu la!" nya pun senyum nangga aku madah kedak ya! he5x... tapi, lain kali, along bergambar dengan dia k? tapi, abang must bawak along ke sana again! he5x

my bro sempat mbak aku hang out d downtown... sik salah ingat ku, it was at cheras! aku pun kurang pasti. tempat ya, sidak bekas penagih berniaga and berkumpul! :) aku sempat beli baju futbal kegemaran aku, M.U! yah!!! nasib dapat murah... he5x! ya pun, abang aku yang mintak diskaun... he5x... jahat punya adik and abang! ha5x... and oso, bkan takat dapat baju diskaun agik ya... aku dapat baju percuma dari abang... rumah pengasih pun baju! he5x... xcuatly, aku yang mintak baju ya coz its nice ba.. and i like da design! thanx again bang.. along suka baju! kalau ada baju besh lagi, along minta k? he5x

tok la abang angkat aku... staf rumah pengasih d kl!
thanx bang coz bagi along baju rumah pengasih tu k? and, ada rezeki... kita jumpa lagi k? xD




baju nok abang angkat ku merik ngan aku ya! xD

on 25 disember 2008, kamek orang pegi ke pahang... gie kampung pakcik ahmad d kuala lipis dengan famili abang long. sidak ada molah kenduri doa selamat di sia... tapi, kamek orang aher sampey d kampung pakcik coz arie ujan lebat juak eh and sik bani bang long drive laju-laju... sampey d umah pakcik kul 1400 hours and elek kamek orang d umah ya... sempat tdo agik aku! he5x! kamek orang balit ke kl, malam arie tapi arie masih juak ujan tapi sik lebat! dalam kul 2000 hours kamek orang berangkat and sampey d otel dalam kul 2100 hours kedak ya...

pada esok arienya, kamek orang ke melaka... he5x!!! tapi, bkan shopping d sia tapi, kamek orang sempat nait menara taming sari and masuk ke dalam kapal samudera! besh juak nait menara taming sari ya eh... he5x...! kamek orang berangkat dari melaka dalam kul 1700 hours kedak ya and sampey d kl dalam kul 2000 hours kedak ya... penat, penat juak tapi besh!

esok arie... kamek orang jalan-jalan d area bukit bintang and times square!!! dengan ketulahan dedek, nya mbak aku ke cosmos taman genting times square... nait roller coaster! damn punya adik aku ya... but besh and xcited eh!!! dedek mok mbak aku nait agik, aduh! sik sanggup aku... rasa nak gugok jantung aku nait benda kedak ya... bodo dedek!!! but, ya la first time aku nait roller coaster and merasakannya dirikpun! nang nak gugok jantung aku eh!!! he5x! nasib aku sik muntah juak eh coz aku belum makan juak time ya... he5x... and ada agik d nait kamek duak dedek tapi aku sik tauk apa nama ya... besh juak eh!!! ha5x... G.I.L.A punya dedek!!! ada agik, dedek mok mbak aku nait benda nok pusing 360 ya!!! waahhhh... sik rela aku... tapi, dedek juak mok nait ya! aku madah la, nait ktak sorang tapi nya sik mok coz nya sikda teman... he5x! adik ku sorang ya nang G.I.L.A!!!

awok ooo... buat pertama kali coz setelah skian lamak, kamek orang sik bertemu... aku bertemu dengan udien! wahhh... x-cited glak aku eh... he5x... udien dengan abang nya ngagak aku d sia... afta dat, abang nya mbak kamek 2 jalan-jalan d area bukit bintang. imagine ajak, kamek tiga just berjalan dari tar ke bukit bintang and jalan kaki again balit ke tar(hotel aku stay)... wah! walaupun penat tapi besh coz dah lamak aku dengan udien sik jalan-jalan kedak ya... he5x! biasala, kamek duak... kaki jalan time d kuching dolok la! he5x

on 28 disember 2008, kamek orang dah balit ke kuching tapi ada masalah terbesar kamek orang one famili! kamek orang sik dapat nait belon???!?!? shit... tegal ciken pox pika sdangkan dah bait ciken pox ya!!! hu5x... tegal pika, kamek orang sik dapat balit smua nya!!! dats wrong ba coz if sorang ahli kuarga kamek orang kenak ciken pox, kamek orang bleh balit ba!!! wat da fuck... nangis aku!!! damn coz sik dapat balit eh...

at last... kamek orang dapat balit kecuali my parents and pika! kecian juak dengan pika... kenak tahan dolok and my parents pun sik dapat balit juak coz kenak jaga pika ya...

kamek orang pun flite dari klia kul 2040 hours and sampey d kuching a-pot omost 2230 hours. huh!!! walaupun aher kamek empat(aku, nek su, abang and dedek)... ahernya, kamek orang dapat juak balit dengan slamat ba! i miss my ******* juak ba! he5x...

hu5x... today is mendung suda!!! and masa untuk aku elekkan badan aku tok! dari tengah arie aku ngadap pc tok... he5x

Anugerah Juara Lagu 23

yahoooooo..... MEET UNCLE HUSSEIN adalah pemenang untuk malam tok! JUARA AJL kE-23...

tapi, paling ku sik sangka... performance terbaik FAIZAL TAHIR lagu SAMPAI SYURGA! aku mikir performance terbaik was FAIZAL TAHIR oso but lagu CUBA...! hu5x

huh!!! but FAIZAL TAHIR memang besh juak eh... emo FAIZAL TAHIR malam ya eh!!!

walaupun aku sik koncentret glak coz aku ada keja juak d polah juak... but, aku sempat juak dengar lagu walaupun sik dapat nangga tb! ha5x...

aku tabik dengan FAIZAL TAHIR juak eh! performance nya juak besh and sama dengan MEET UNCLE HUSSEIN... vokalist MEET UNCLE HUSSEIN(LAN) nang hebat... ada sesiapa mok celen sora dengan nya ka??? he5x

and last performance ya, nang besh juak eh dari miak kecik nok mbak lagu yang penah jadi juara lagu dolok... and paling mengejutkan aku uncle jamal abdillah...!! :(

aku terkejut bila ku nangga uncle jamal abdillah k rambut palsu!!! :(( kenak la nya sik tunjukkan rambut nya time aku lepak d umah pengasih blan lepas??? but, nevermind... his performance and vokal nya stil mantap! bang zul, jumpa abang lagi blan 6 nie!!! he5x... bleh la along ambik gambar dengan dia!!! and oso, along can meet uncle-uncle yang along kenal dulu time konvensyen prostar at sarawak include u!!!

aduh!!! mata dah ngantok dah... dah 2 malam aku tdo aher... dah la bangun, bising-bising dah orang tua!!! its was my dad la... ne nak orang tua ya bising, omost 1100 hours dah ba... baruk aku bangun! ha5x...

ZzzzZZZzzz


video

16 January 2009

Dunno La...

hu5x... aher aku tdo malam tok eh! apa keja aku??!?! online ajak keja aku... turun nait tangga umah, kuar masuk bilit... makan, minum, ngadap pc... jaga anak buah tapi kejap ajak! he5x... mesej dengan member... sambung online agik until now!! omost 0400 hours ya! G.I.L.A aku eh...

xcuatly, aku ngah edit blog aku dari tadik ba... time aku bowink and sikda orang ym ngan aku sdangkan ada orang ym dengan aku tapi aku leka dengan blog aku ya... aku carik layout k blog aku and edit apa nok patut... ya pun, sikda nok berkenan dengan gadget nok ada d dalam ya and aku pun sik berapa terer nak edit dalam blog ya walaupun aku study in i.t course! shamed of me!!! he5x...

dah la ujan ajak arie tok... and time tok ajak dah okie and ujan dah berenti!!! he5x...

xcuatly, aku ada cerita nak ku luahkan dalam tok tapi mata aku dah sik tahan agik tok eh... he5x...

bah, bah... aku paksa opline dirik aku juak tok... insya Allah, ada aku edit agik dalam blog aku tok!!!

ZzzzZZzzzz... salam and nite! nite apa juak, dah morning da!!!

14 January 2009

Salam Terakhir :"(

wah!!!! tok la my first own blog eh... just for me!!! :) aku dah create it today... xcuatly, aku bkan nya suka nak molah blog kedak tok... tapi, kadang-kadang teringin juak tapi sikda masa and idea nak tulis dalam tok eh.. he5x! now, aku dah ada blog pun... dapat juak aku luahkan perasaan aku and apa juak cerita nok berlaku ngan aku in dis year! he5x... :D

kenak aku masih teringat dengan BRO aku nok dah sik ada agik ya??? sik tauk la, aku masih agik ingat dengan NYA ba sdangkan NYA dah sik ada d dunia tok agik!!! orang tua ada madah, iboh d kenang orang nok dah pegi... and iboh d tangisi, kelak roh nya sik aman d dalam nun lak...

honestly, aku sik dapat nak lupak BRO aku ya ba... banyak kenangan dengan NYA agik idup dolok... aku masih ingat telatah NYA nok ceria, suka bergaul dan berguro... peramah... and nok paling bagus NYA is NYA suka nulung orang! telatah NYA masih ku ingat eh dalam pikiran aku... :"(

aku bena-bena rindu dengan NYA... aku mok jumpa dengan NYA eh!!! tapi aku sik sempat nangga NYA buat kali terakhir on 25 DISEMBER 2008. sik sempat aku nangga NYA!!!

aku agik ingat time NYA datang ke umah aku time raya, 2 tahun(2007) lepas... its was raya ke-2 NYA datang ke umah aku! aku layan NYA kedak abang aku... NYA makan???!!! bertambah-tambah... he5x...! aku masih ingat NYA... aku masih ingat!!!

tapi, first time nok aku masih ingat... paling ku ingat! aku mula-mula berkawan dengan **** and time ya aku ngan **** first time kuar juak... and dat time oso aku berkawan dengan NYA. malam ya, banyak kakar la kamek duak... kadang-kadang sampey **** aku abaikan... he5x... sowie k cayang?! kamek sik sengaja ba... he5x... NYA duhal dolok sama study ngan aku d ppks ya... tapi, NYA junior aku... aku sik penah nangga NYA tapi NYA ada nangga aku... and NYA tauk nama aku...! fames juak aku d ppks ya ooo!!! he5x...

aku masih ingat, mun aku ada masalah dengan ****... aku mesti kol NYA... mun sik pun, aku mesej dengan NYA...! NYA la banyak merik nasihat dengan aku... and until now, aku ngan **** stil couple! atas pertolongan NYA, kamek duak masih couple for 2 years... thanx bro and kamek akan ingat ktak sampey bila-bila! mek rindu ktak!!! :"(

time kamek orang lepak, mesti ada NYA... mun sik ada NYA, sunyik la kamek orang... kecuali NYA ada keja and sik dapat join kamek orang... NYA la salu ceriakan kamek orang and molah mek orang happy... ada apit, ada la NYA!!! NYA dengan **** nang sik bleh d pisahkan... kedak adik-beradik sidak duak ya! :)

aku masih ingat juak time NYA mesej dengan aku... NYA dah tukar number tapi sik mok madah ngan aku... and aku masih simpan number NYA... aku sik akan delete number NYA coz number ya la, NYA mesej dengan aku buat kali terakhir... mula-mula aku nang sik tauk sapa pun number ya and nanyak dengan ****! **** madah sik tauk(sdangkan nya tauk sapa pun number ya... tulah juak saya punya cayang tok!!!) tapi, paling ku eran... cam ne NYA bleh kenal ngan ****?!??! last-last, NYA kol aku... its U... :))

kenangan nok aku sik dapat lupak is, time aku tdo d umah kak eton. time ya, blan 12... tahun lepas and aku ada KRISIS HEBAT dengan ****. aku kol la NYA and mbak NYA lepak d umah kak eton. kira nak bersadu dengan NYA la!! dah NYA d umah kak eton, NYA telah d hidangkan makanan and abis NYA makan... he5x... apa tegal kak eton madah, mun sik abis makan... sik bleh balit! he5x... alu makan juak NYA sampey abis... :D

and last aku kakar dengan NYA is, time celebrate burfday kawan udak mamat... time ya la, aku last kakar dengan NYA. NYA sempat bercerita ngan aku sal anak buah NYA kenak buli d uitm! time NYA balit, NYA sik madah dengan aku. tapi, aku sik kisah coz maybe orang umah kol NYA and sik sempat nak madah... tapi... ya la kali terakhir aku nemu NYA and kakar dengan NYA! ya duhal petanda NYA akan tinggalkan aku foreva... baruk aku ingat ba! mun NYA nak balit, NYA mesti ada madah ngan aku o ****!!! tapi, malam ya... :"(

on 25 DISEMBER 2008, time ya aku ngan famili aku holiday... kira-kira kul 6.40 ptang aku terimak mesej dari kak eton and 2 miskol from ****... aku terus baca mesej kak eton... dalam mesej kak eton madah, mie... BOB dah ninggal pagi tek! Ya Allah, terkejut aku and sik sangka aku! aku terus kol **** and nanyak... apa sakit NYA??? bila NYA ninggal??!?!? pun sik tauk apa sakit **** NYA and nya ninggal time subuh kedak ya. bapak NYA nak mbak NYA gie makan... time, bapak NYA nak bangunkan NYA, bapak NYA nangga dah lain rasa and badan NYA dah rasa sejuk! :"( ***and member jbc lain sik sangka NYA akan tinggalkan kamek orang selamanya... member jbc pun sik sangka ba yang NYA akan pegi dolok!!! **** cerita, nya sedih juak coz beshfren nya dah sik ada agik... and **** sempat nangga and ngantar NYA ke kubur! **** nangga muka nya buat kali terakhir... time aku kol ****, aku yang nangis and bercrita dengan **** sal NYA...

on 08 01 2009, time **** and luwie anta aku balit... kamek orang pakey jalan samariang sia... limpas perkuburan ya... aku nanyak ****, sine kubur NYA. **** madah, kubur NYA d depan and d tengah-tengah... aku nahan nangis dalam keta! kedak ya juak apit... nya nak jawab soalan aku ya pun, sik bermaya coz **** masih terkenang and ingat dengan NYA.

and... nok paling besh is, burfday NYA sama dengan burfday anak buah aku... si daniel ya! akan ku ingat burfday NYA eh... ingat ku burfday daniel, ingat ku burfday NYA... sik sangka juak NYA sama burfday dengan anak buah aku!!! :D


BOB... KAMEK MINTAK MAAP DENGAN KTAK COZ KAMEK NAK ALAH-ALAH INGAT DENGAN KTAK... KAMEK GIK INGAT DENGAN OLAH KTAK, TELATAH KTAK DENGAN KAMEK ORANG DOLOK! KAMEK SIK DAPAT NAK LUPAK KTAK BOB... KAMEK AKAN INGAT KTAK SAMPEY BILA-BILA!!! SIK AKAN KAMEK LUPAKKAN KTAK... KTAK LA KAWAN NOK PALING BAIT, NOK PENAH KAMEK NEMU DALAM IDUP KAMEK... KTAK LA KAWAN APIT NOK PALING BAIT AND BESHFREN APIT DALAM JBC CLUB YA!!! MAKCEH COZ KTAK DAH BANYAK NULUNG KAMEK AND APIT... AKAN KAMEK KENANG JASA BAIT KTAK SLAMA KITA BERKAWAN SLAMA 2 TAHUN YA! SMOGA ROH KTAK D CUCURI RAHMAT DAN D TEMPATKAN DENGAN ORANG-ORANG YANG BERIMAN DAN BERTAKWA...

al-fatihah... surah yassin
arwah dengan member JBC time konvoi merdeka 2006
[ujung skali sbelah kanan] **** aku d tengah-tengah ^_*


BOB [28 04 1980 - 25 12 2008]




sudirman:salam terakhir Mp3 Codes