BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

30 July 2010

Crita Terbaru! =)

salam and morning...

sik tauk apa aku nak madah dalam tok eh... dalam minggu tok sikda mud aku nak bekerja.. sik tauk pahal!!!

kira apa nok aku dengar slamak tok dah molah aku terkejut la... coz baruk jak 3 blan aku keja... macam-macam ajak crita ku dengar!

majoriti staf d opis tok nak berenti keja tegal salah sorang bos mek orang kedak ada sik puas atie ngan kamek orang as her staf! eran na aku dengan sidak tok bah... tegal sorang kenak pecat, masing-masing nak berenti.. dah la aku baruk jak keja d kompeni tok! baruk jak 3 blan aku keja sitok... dah la susah nak dapat keja juak tok... bkan senang! huh...

aku pun ada sik puas atie juak keja d sitok tapi sik kan la sampey nak berenti keja juak... dah la aku baruk keja sitok... huh! alu kedak tok jadi sidak ya eh...

aku geram and nahan atie ajak time tok bila salah sorang dari sidak nok aku hormat sindir-sindir aku dari dolok... since aku d pindah ke marketing department... marketing department bos aku ompuan ba! jadi, nya kedak sik puas atie juak la aku under dat bos... aku tauk, nya bkan under dat bos tapi nya just sik puas atie dengan bos aku ba... aku pun malas nak crita lebih-lebih juak sal bos aku and aku pun tauk yang aku just pekerja ajak d sitok...

honest, majoriti nok staf baruk keja tok 'chow' dari kompeni tok... tegal dat gurl la! ya baruk mogok sidak nak berenti... sapa nok ada pengalaman ya senang la carik keja... nok kedak aku tok! blum ada pengalaman and dah la baruk keja d kompeni tok payah nak carik keja baru eh...

mun aku sikda keja, online ajak keja aku... dolok bleh la aku tolong sapa nok mintak tolong ngan aku. kinek tok???!!? sowi and jangan arap aku nak tolong orang ya eh... sakit atie glak kenak sindir ba... mentang-mentang la aku keja under bos ya and mana main mesin ajak nak sindir aku! aku nak komplen dengan boz aku pun sik guna juak eh... biar aku diam ajak... malas aku nak komplen-komplen sal ya... bagus agik aku komplen sal keja aku dengan bos aku!

aku sik sangka juak ba ada agik orang mulut jaik dari aku... aku ingatkan aku jak mbak mulut jaik... duhal... ada agik nok lebih jaik! he5x... aku jaik-jaik... apa nok bena ba... huh!

now, aku sik tauk apa aku nak madah dalam tok agik... pa-pa pun, aku tabah dalam idup aku tok... and mbak banyak bersabar dengan apa juak dugaan dalam idup tok...

p/s; to my lurv mubbaraq al-siddiq... hunny rindu ngan awak eh! kenak awak jauh glak... he5x... balit agik b...!

4 Luahan Rasa:

Amni said...

aku sik sangka juak ba ada agik orang mulut jaik dari aku... aku ingatkan aku jak mbak mulut jaik... duhal... ada agik nok lebih jaik! he5x... aku jaik-jaik... apa nok bena ba... huh!<<<< yalah jangan jaik ngan urang...=P kmk mok berik kitak awrd ya juak.. friendly blogger. Sik lalek.. =P harus kitak ambik! hihi...

e.r.m.i.e z.e.n.t.i.e said...

sik ada kamek nak jaik orang and sikda kamek nak crita ngan orang juak eh... kamek jenis diam ajak mun ada orang nak jaik kamek ba... =) aik! ada award juak kamek duhal... makceh... kak tok mek curi... he5x

ztie said...

AAA..... ktk keja sine bah ? erm.. biasalah. kompeni salu mcm ya bah. boh jak tak bingung. bukak kompeni tak sorang.kompeni kamek tok depan2 pijak gajah pun sik mati. mun belakang. semut pun lari kotan nganok nya kuat gilak. keh3.. apa ka.. sekpalah.. keja jak ktk lok. boh gago ekot org berenti. org lain berenti sik semestinya ktk nak berenti. org lain sik tahan sik semestinya ktk sik tahan. ingat sigek jak. kerja susah carik nektok. cmya kmk dolok soh kmk lekat rah kompeni tok. kerja susah gilak carik. gaji mek kecikkkkkKkkkk gilak punmek tahan jak. tok ada la sikit pengalaman. tp kmk terpaksa berhenti juak. sebab kmk nak sambong study.. hmm.. harap kelak carik kerja sik susah gilak nak ow..

btw..
tumpang lalu lok.. yerrr

dah panjang ngerepak bok padah nak lalu :P

e.r.m.i.e z.e.n.t.i.e said...

bena ya tie... kinek tok susah nak carik keja juak eh... dah la umo kamek tok makin taun, makin tua! ya la... kamek nang malas nak ekot kata sidak ya walaupun sidak nyuruh kamek berenti juak... kamek ada juak try tempat lain ba... dah la kamek blum ada pengalaman... lain la sidak nok dah ada pengalaman, sik hal juak. nok kamek tok, baruk jak first time dapat keja d kompeni tok and tok la first job kamek dapat! ya la... kamek lebih diamkan dirik ajak kecuali mun ada bena nok betul, baruk kamek kakar...

lalu la sia... he5x