BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

21 June 2009

Besh Lagu Tok...

video

My Hero...

today is father's day oooo... he5x... apa nak celebrate kamek orang dengan bapak arie tok? nasib juak arie minggu ba, jadi... mbak pegi jalan-jalan ajak la! ne ada keja lain d ujung minggu kedak tok...


my dad??? mok cita sikit la about him...

his full name yusup b keli... umo? rahsia... lahir??? 12 oktober 1958 d kuching tok... jadi, teka ajak la brapa umo nya... nya dolok penah skolah d lundu and d limbang(sama kelas dengan yb awang tengah ya)... and penah sambung study nya d uitm(uitm lamak nok d petrajaya ya... kinek tok tempat ya, dah d jadikan tempat study cidb)... kinek tok nya keja as penolong pgawai penguatkuasa kastam d pelabuhan pending... and he married my mum, habibah bt hj manshor in year 1981 d miri... :D

hes wearing kastam uniform

gambar time raya... sik ingat tahun bila! ;D

bapak aku mun d tangga ktak orang, nya tok garang... coz nangga muka ajak dah tauk! he5x... tapi, hes nice and ikut mud and orang mun nak d mbak kakar!!!

hurmmm... apa agik aku nak kakar sal bapak aku ooo???

walaupun orang tua tok salu ngerepak dengan kamek orang walaupun sik ada molah salah... kedak aku, mun da benda nok sik bagus d mata nya... aku yang kenak sdangkan bkan aku nok mula kan... aku melawan la kata nya and terus terang ajak la yang bkan aku molah ya, molah tok! huh... sabar ajak la...

tapi, kadang-kadang nya maok juak beli barang kamek orang walaupun mengambil masa nok lamak! he5x... and kinek tok, aku masih bodek nya beli klik klik untuk aku! he5x...

adiah father's day for my dad is konvo... coz for 5 years aku study in diploma, aher nya aku abis study and oso konvo!!! :) jadi, blan depan la aku akan ke kl dengan parents aku! he5x...

aku la banyak menyusahkan bapak aku dari segi kewangan... kadang-kadang, kecian juak aku dengan nya coz susah payah nya keja and sometimes nya overtime untuk dapatkan duit lebih...

so, sempena arie bapak.. just for my dad... epi father's day pak... kamek mintak maap coz kamek salu menyusahkan ktak lamak-lamak tok!!! hu5x...

bah, bah... aku nak opline lok! dah ngantok dah tok... and tired! hu5x... xcuatly, kamek orang sefamili baruk jak balit dari miri... ambik sapik d ilp! he5x...

nite...

p/s; lagu WESTLIFE - U RAISE ME UP nang bagus for my dad... sik lejuk aku dengar lagu ya and video klip pun besh d tangga..

17 June 2009

Bkan Aku Dah Molah Tag Tok Ka???

1. Bekas kekasih saya adalah :
>> curang... sial miak ya sik terus terang ngan aku!

2. Saya sedang mendengar :
>> cita e-toyol.com ya walaupun sik nangga tb

3. Mungkin saya patut:
>> melayan intenet and mesej ajak...

4. Saya suka :
>> buat apa nok aku suka molah!!! dun force me apa nok aku sik suka polah...

5. Sahabat-sahabat baik saya :
>> aku rindu dengan nya...

6. Saya tak paham :
>> kenak olah miak skolah kinek tok teruk... sik kedak olah skolah zaman aku dolok...

7. Saya kehilangan:
>> handphone kesayangan aku dolok.. nokia 6280 and memori 512mb

8. Ramai yang berkata :
>> arie ini mau ujan... ha5x

9. Makna nama saya :
>> lupa la... he5x ada crita d sbalik nama aku tok!

10. Cinta itu adalah :
>> nok memerlukan ikhlas, jujur and setia dengan pasangan nya...

11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
>> berusaha carik pasword nok betul dalam laptop mak aku! ha5x

12. Saya akan cuba :
>> nahan mata dari ngantok tok...

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
>> FOREVER... he5x

14. Telefon bimbit saya :
>> sony ericsson k800i wit memori 2gb... ha5x

15. Bila saya terjaga dari tidur :
>> cek sapa mesej aku and sapa kol aku...

16. Saya paling meluat apabila :
>> olah miak ompuan nok neygeh and mengada... kenja ba!!!

17. Pesta/Parti adalah :
>> makan-makan and minum-minum free...

18. Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
>> my tumpang

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
>> time skolah and kinek tok!!!!

20. Hari ini :
>> aku ngantok glak tok eh... dari tengah arie tadik aku nahan mata aku tok!

21. Malam ini saya akan :
>> online... mesej...

22. Esok pula saya akan :
>> ke miri... yahooooo!!!

23. Saya betul-betul inginkan :
>> canon dslr! hu5x *pak, kamek mok kamera ya!!! :((*

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
>> aku kiut sik? ha5x...

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan :
>> mall... shopping and cuci mata!

26. Makanan Barat atau Jepun :
>> duak-duak... nyum nyum

27. Bilik yang terang atau gelap :
>> gelap...

28. Makanan segera adalah :
>> nok senang and cepat d masak eh! he5x

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
>> take care... muahug miz lurv nya!

30.Siapa yang anda nak Tag?
>> sapa nok baca tag aku tok! he5x... slamat mencuba

07 June 2009

Sapa Terasa... Sowi La!

apa perasan kau mun ada orang nak, ngaco privacy kau??? maksud aku, baca mesej orang or bukak ym orang tanpa kebenaran...???

aku pun penah molah kedak ya tapi, sik la sampey nak madah dengan smua orang sal ya! aku madah dengan orang ya untuk kebaikan nya juak BKAN untuk menjaikkan orang mahupun rosak relationship seseorang...

tapi, mun kau dah molah nya kedak ya... salu sakit atie dan perasaan nya and sampey nak bersadu dengan orang tua ya, apa kes??? sik malu na juak nak bersadu sampey kedak ya... ya hal ktak orang, ktak orang yang setel kan... iboh nak libat parents indah! ktak orang blum kawen agik ba... iboh la sampey nak bersadu dengan orang tua!!! malu la sikit...

mun kau bukak ym nya, sik hal... and baca mesej ym nya sik hal... tapi, kau ada pikir sik mun orang baca mesej kau either mesej ym kau and then sebarkan kepada smua orang sal kau??? ada kau pikir??? oiiii... aku ada juak baca mesej kau tapi, aku sik ada pikir macam-macam sal kau... coz ya hal kau... aku sik mok nak masuk campo... and ya salah kau juak coz kau dah molah nya kedak ya... kau dah bulak nya!

kau dengan nya ada pa-pa hubungan agik ka? stauk aku, sik ada nak coz nya madah dengan aku nok nya dah lepaskan kau tapi kau sik mok... kau mok apa sbenarnya dari nya??? sik kau pikir ka nok kau salu skaitkan atie nya... kau dah ngongkong life nya sampey sik bleh berkawan dengan member laki nok nya dah lamak kenal before kau and member ompuan nya...??? kau tauk sik, nya lebih suka mbak aku kuar daripada mbak kau tauk sik... dah la kau tok, jenis pemarah nak mati... suka nerais rah nya! laki apa kau tok????

ne nak, ompuan nok penah dengan kau ya sik tahan dengan perangey kau!!! kau nganok nya bleh... kau madah nya curang la, madah nya tok salu nyakit atie nya la... nok kau??? sik penah molah nya kedak ya la... sik penah curang dengan la...!!! stupid kau ya... kau nganok aku dolok bkan main agik tapi mun ada masalah... aku juak d carik kau!!! mintak tolong tok, tolong ya...

kau pikir la agik... malas aku nak masuk campo hal kau agik tok mun kau nak alah-alah kayi dengan nya sdangkan nya sik penah pun molah salah dengan kau... kau ajak yang salu carik masalah and molah salah dengan nya!!!