BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

03 September 2011

Minggu Raya

salam aidilfitri smua...

raya sakan juak blog aku tok eh... hehehhe... ada dalam sminggu dah aku sik update blog aku tok... blog aku pun beraya juak eh... hehehhee...

aku penah mention dalam blog aku lepas yang aku ngan hubby aku celebrate raya sik sama taun tok... wawawawawawwa!!! jadi, kamek duak raya keseorangan la dolok taun tok... nya pun ada hal kenak setel juak d sinun and carik rezeki d tempat orang... tapi, kesian juak aku dengan nya d sinun... shit macibai kimak sial ((abis mun ayat sumpah seranah along dah kuar tok))... sidak d sia sik reti nak berkawan juak eh!!!! !@#$%^&*() ((nang sah ayat sumpah seranah along dah kuar))

malam raya, aku nulung sidak umah apa nok patut sambil bermesej dengan nya juak... tapi, paling kesian nya nantik aku 3g dengan nya... coz aku masih nulung mak d dapo... readi tapak and sudu garpu and gelas and everything for open house. tedah aku dengan nya... nantik aku...! huhuhuhhuu... time kamek duak 3g pun, aku tertido-tido... aduh aduh!! maka aku kol nya and aku plang yang tertido-tido 3g ngan nya... ayoyok!!

pagi raya, aku bangunkan nya... and nak nyuruh nya smayang raya juak dat time... nasib nya dah bangun juak tapi aher turun... eeeee!!!! and aher juak pegi ke masjid nak smayang raya... kan dah penuh masjid!!! ((lain kali, awal turun.. iboh nak aher-aher mun dah tauk orang smayang raya tiap-tiap taun ramey berjemaah d masjid)).. last-last, sik smayang raya la nya tapi nya jalan raya d umah kawan nya nok sama keja... alhamdulillah, sik juak nya boring d sinun eh... tapi, bagi nya.. nya masih boring and sunyik coz emot yusup sik ada bersama dengan nya! huhuhuhuu.... sempat juak aku 3g ngan nya agik time ya... and he wearing baju melayu kaler cokolet eh... sama agik kaler baju ngan aku taun tok.. hehheehehhe... kamek duak berjanji juak sbenarnya walaupun kamek duak jauh...

raya ke-2, kamek orang balit ke lundu... one famili xcept abang... pegi pagi and balit ptang arie... macam biasa and kebiasaan, bangunkan nya d awal pagi.. morning kol ba.. hehehhe... nya sikda nak sine-sine juak dat time, so nya stay d hostel ajak la... nantik nak keja ajak d ptang arie... and sempat juak 3g aku dengan nya... hehehehhe... ya pun kejap coz nya malu ba... ne nak nya malu coz aku 3g ngan nya time kamek orang d umah udak batty... hehehhehe.... kebiasaan kamek orang akan ke umah kazen bapak nok terdekat ajak la... and bila sampey d umah nek udak... makannnnnnnnnnnnnnn... lunch time... ne nak, perut aku kelaparan glak dari pagi sampey tengah arie sik ada makan nasik... asyik makan biskut and minum aek jak-jak... dah la aku sik tahan minum aek bergas... hhuhuhuhuhu.. nasib umah udak and wa jijah d idang aek soya bean... ada juak lega sikit tekak aku tok tapi kenak carik aek sejuk juak.. wawaaaaw!!

ptang arie, kamek orang berangkat dalam kul 4pm kedak ya... kira dah aher juak kamek orang berangkat dari lundu ya... sampey d kuching dalam kul 5pm lalu la... yah yah!! dah nak peng juak aku time ya... elek abis aku kak balit dari lundu.. nak madah tired, sik juak aku tok tapi ke'ngantok'an teramat sangat la aku arie ya... hehehehhe!

raya ke-3??? beraya ngan parents ajak and then stay d umah coz kawan dedek datang ke umah... apa agik aku!! tdo la... heheheh... sampey hubby mesej aku pun, aku dah sik sedar abis... ya baruk aku!! ngantok giler babi((babi sik ngantok kedak aku tok))... huhuuhuhuhu! ((sori bie... ngantok glak hunny ptang ya))

raya ke-4 aku dah keja... hehehhe... sik hal ba... minggu depan(5/9/2011 - 9/9/2011) cuti sakan ba... hehehhe.. panjang cuti aku minggu depan... aku sikda ambik cuti juak time ya ba... ya aku ambik cuti panjang.. hahahahaha!!! time keja pun boring juak coz masih sunyik and sidak masih beraya sakan... aku dengan g-bah(graduate trainee) ajak yang keja on dat day... heheheh!

today!! raya ke-5... aku beraya agik dengan parents aku... arie tok, kamek orang pegi umah kazen and kawan bapak... dari taman sourabaya indah sampey ke rpr astana ya... and then, d umah nantik orang bertandang ajak la... kazen bapak dari lundu and kazen mak datang ke umah... hehehhehe! ada juak kawan nenek sama keja masa d limbang datang ke umah juak and sdara mara usu kasdi ke umah...

esok??? raya ke-6.. hehehe... mesti la berjalan raya agik aku... heheheh.... and minggu depan aku cuti!! yahoooooo.... ((berapa kali aku nak mention eh)).. hehehhe... cuti sakan la aku tok!! tapi, aku kenak pos barang nya juak minggu depan eh...

alhamdulillah.. relationship kamek duak masih kukuh agik and paling aku sik suka... mesti ada orang dengki dengan kamek duak!! aku penah ngaco sidak ya ka?? mun aku ngaco pun, aku maok barang-barang aku balit... and aku masih juak itok dengan barang-barang aku nok belum d anta balit ya... !@#$%^&*() ((kuar agik sumpah seranah aku tok))

yahooooo... banner blog aku dah siap and bertukar... hehehhehe.. banner blog hubby aku pun kedak ya juak... sama banner mek duak! hehehehehe... and aku suka dengan template blog nya eh... kiut ada juak... hehehehhee!

aiyok! bila la aku nak beraya dengan kawan-kawan aku tok oo??? teringin bena aku nak beraya bena dengan sidak ya walaupun geng opis... huhuhuhuu....

to my lurvly cayang mr nazry mahmud!!! saya teramat sayang chenta rindu and admire sama kamoo... arap kamoo dapat balik secepat mungkin... saya tak nak kamoo lamak-lamak d sinun!!! huhuhu... honest, setiap arie saya binggung sama kamoo... makan minum and life kamoo d sana, saya amat binggung skali... :((

2 Luahan Rasa:

ciK LyndaWawa igUana said...

selamat hari ray...xbes manas2 eh..=]

emot.nazry said...

ciK LyndaWawa igUana - slmt arie raya ngn ktk juak. Hehehe... Dtg la ke umah. Xda la kmk manas2. Hehehe