BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

17 April 2009

Sabar Ajak La Aku!!! :(

hu5x... jadual kamek orang kenak tukar agik eh! jadi, tengok la perubahan jadual aku ya... he5x!!! link ajak sitok... :))

aduh! aduh!!! banyak agik tasks d berik madam tok eh and tiba masa nya untuk aku polah keja lak... tapi, update blog lok! ha5x...

xcuatly, aku ada cita nak d luahkan dalam blog tok sbenarnya... bkan aku sik puas atie tapi rasa terkilan and kecik atie la coz ada orang anok aku dari blakang... hu5x...

macam tok cita nya...

******** mesej dengan aku dat ada junior mok sewa dengan kamek orang d sitok... but, ******** nyuruh ***** share bilit dengan aku! ne ku maok coz dah janji ngan ********** and oso ****, tolong carikan bilit untuk aku sorang ajak! just for me... awal-awal dah padah dengan sidak ba... hu5x!!!

okie... close dat topic...

pada esok arie nya(16 04 2009), aku terserempak dengan ***** d kolej... suddenly, ***** crita sal ada orang anok aku dari blakang. ***** pun serba salah nak crita dengan aku ba coz kamek orang sama stay d umah yang sama... hu5x...! tapi, aku madah dengan ***** yang aku sik kisah and crita ajak and aku promise yang aku sik akan crita dengan sidak umah! :(

***** stori la ngan aku and aku terkejut bila ***** cakap yang ********** anok aku dari blakang... aduh! aduh!!! terkejut, terkilan and kecik atie ku ba ********** anok aku dari blakang...

********** crita dengan ***** dat aku blum bayar abis utang ********** ya... bkan aku sik mok bayar o lambat bayar, aku pun bkannya ada duit glak... sik kedak ********** ba! every week, parents ********** bank-in ke dalam akaun nya rm$$! and aku, every week... bapak aku merik just rm100! ya jak k ku blanja...

macam tok cita sbenarnya... :((

aku masih ingat, ********** tolong bayarkan aku sewa umah and deposit umah ya... rm160(deposit) + rm160(sewa for blan depan. and aku sik payah bayar blan depan agik) = rm320... ********** yang tolong bayarkan untuk aku dolok and mun aku dah ada duit, baruk aku bayar balit. tapi, aku ada madah juak, "mun ktak sik ada duit, mintak jak ngan kamek." jadi, dari dolok la aku nantik ********** mintak duit dari aku tapi sik juak ada-ada...

aku dah bayar dengan ********** dalam rm100(ujung blan 3 ya aku dah bayar and aku ada tulis dalam kertas agik ya coz mun aku sik tulis, aku jadi lupak ba) jadi, balance nya rm220... jadi, kira aku... ujung blan tok, aku nak bayar abis dengan nya! aku bkan dapat nak bayar every week juak ba... aku pun perlukan duit untuk blanja aku... sik kan sik paham juak situasi aku as student...! sedih aku ba!

aku tauk la nok aku salu balit ujung minggu tapi sik bermakna aku balit ke umah sewa tok, aku ada banyak duit... mentang-mentang la parents aku bekerja... bapak aku keja penolong penguasa kastam and gaji besar... sik bermakna aku senang-senang mintak duit dengan nya! aku tauk juak ba, nya banyak nak d bayar ba walaupun gaji nya dalam rm$$$$++! and my mum keja d imigresen as pembantu tadbir and gaji dalam rm$$$$++!!! aku ada juak mintak duit ngan mak aku tapi sik bayar la coz nya pun ada benda nak d bayar and setel... cuba la paham juak ba... bapak aku masih nanggung aku and 2 adik aku nok masih skolah(form 3) and sorang study d miri... kadang-kadang adik-beradik aku pun ada mintak duit lebih pakey sidak blanja! hu5x...

***** madah dengan aku, sbenarnya... sikda deposit ba... ya aku terkejut bila ********** madah ada deposit indah!!! eran aku ba... hu5x! mun aku tauk macam tok kes nya, better aku bayar dengan owner pun umah tok. tapi ya la, aku sik ada number phone owner ya! damn shit...

bait dengan orang salah, jaik dengan orang pun salah juak! jadi and pendek cita... aku diam ajak la!!! sik ada aku nak sakit atie juak ba tapi terkilan and kecik atie la bila ********** anok aku dari blakang!

aku baruk ajak stay dengan sidak dah ada bunyi pelik-pelik and madah macam-macam sal aku! dah la aku pinjamkan ********** kasut, baju and mun ada duit sikit... aku blanja ********** ala kadar ajak la!!! tok, d jaik ********** aku dari blakang!

paling besh ********** madah dengan ***** is, "bayar dengan aku sik ada duit... beli sweater baru, ada duit!" ya Allah... aku beli sweater ya pun... aku mintak duit dari mak aku ba! aku ne ada mbak duit juak dat tuesday(14 04 2009)... mak just merik aku rm30 k aku carik baju d everise ya and mak ada merik aku just rm15 ajak dengan aku. sik kan aku nak bayar dengan ********** dengan duit sikit kedak ya. malu la aku!!!

nang sik sangka aku ba ********** anok aku dari blakang eh... jaik glak ka aku tok sampey anok aku kedak ya... just tegal aku blum bayar abis utang ********** ya! aku bkan apa, aku just target... ujung blan tok aku nang mok bayar abis ba!

afta aku dengar crita dari *****, aku terus kol bapak and mintak dalam rm$$... eran juak orang tua ya coz tengah bulan aku mintak duit... salu nya, asal ujung blan aku mintak duit dari nya ba! hu5x... minggu depan, dah aku dapat duit ya...

aku bayar terus dengan ********** ya! and aku sik mok ********** anok aku dari blakang agik eh... berkawan bleh and bertego dengan aku bleh tapi... aku sik mok dengar ********** anok aku dari blakang... apa salah **********, terus terang dengan aku and kakar depan-depan dengan aku! sik salah ba... tok sik, anok aku dari blakang and ada juak main sindir-sindir ya ba!!! sapa sik kecik atie?!?!?

nak carik umah sewa baru, pun dah sikda mud agik aku coz orang yang tolong carikkan bilit sewa untuk aku tok pun... kawan aku juak ba!!! kira bersyukur dah aku coz ****** yang tolong carikkan untuk aku and thanx at him...

afta aku bayar utang ya, sik dapat aku nak bergaul macam biasa kedak dolok... stail aku senang ajak ba... bangun, turun kelas, balit, masuk bilit, dengar lagu o nangga tb, studies and tdo! nak layan sidak umah ya, bleh tapi... sik mok nak kakar lebih-lebih eh and sik mok nak pinjam apa-apa dari sidak ya...

******** or ***** ada pakey aku pun omo(serbuk pencuci) tanpa kebenaran tapi aku diam... aku pun perasan and cek, kenak omo aku makin sikit!!! sedih aku ba coz pakey barang aku sik madah and mintak permission dengan aku dolok ba... ***** pakey sandal aku tanpa pengetahuan aku! damn shit eh!!! mana main mesin ajak pakey! coz, mun aku dah stay d umah sewa kedak tok... or mun aku kedak mok something dari sidak... aku mintak permission dolok dari sidak ba... coz aku tauk ya barang orang BKAN barang aku!

bah, bah... takat ya ajak aku nak luahkan apa nok dah terbuku dalam atie aku dari siang tadik sampey kinek tok. apit aku sik tauk sal tok... mun nya tauk, marah juak nya ngan aku ba! hu5x...

p/s; sapa nok terasa ya, sowi la coz aku sik tauk gine aku nak luahkan perasaan aku tok!!! tok la blog aku and aku bleh padah apa ajak dalam tok... aku bkan nak jaik ktak orang tapi aku rasa sedih la apa ktak orang dah molah dengan aku since aku stay dengan ktak orang and tegal aku berutang ajak alu molah crita macam-macam sal aku!!! at least, paham juak situasi aku tok...

4 Luahan Rasa:

n0not[sh!ns3n] said...

ish....
sak gik ati mek nenga eh....
b0wh jak kitak bekawan ngan dak nya sis...
m0lah sakit ati jak....
mun asa sik puas ati an0k la depan....
dah ya sukati jak m0lah 0wank...
bagei 0wank sik da perasaan...
mun kenak ngan kmk sis...
c0e mek m0wk diam diwik....
mun kmk, huh...
net antu lalu jak...
b0wh ngga mek t0wk upa lemah lembut pa smua...
ranggat mek sakit 0wank nenga....
Geram gik mek...
asa m0wk n0long kitak nyaut dak nya jak...
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....
m0lah sis mek sik da perasaan jak...
bod0s bet0wl itu 0wank...
blaja tinggi2...
p sik pandei hormat hati n perasaan 0wank....

e.r.m.i.e z.e.n.t.i.e said...

n0not[sh!ns3n] - biar la sidak nak anok kamek ba! kamek tauk ya salah kamek tapi iboh la anok kamek dari blakang!

sikkan sidak sik paham situasi kamek juak ba. kamek bkan orang kaya pun tapi miak ya mikir kamek tok ANAK ORANG KAYA!!! maklumla, bapak kamek keja apa and gaji berapa?!?!?

kamek kinek tok, abis kuliah... balit and berkurung dalam bilit! malas kamek nak bergaul bena dengan sidak eh! biar miak ya tauk...

miak nok kamek sama stay ya... mun d ikut, sidak ya senior kamek ba! bkan junior kamek walaupun miak ya ada orientasi kamek...

.AzFaRuL. said...

every week pat rm100 jak? jak?

ya sik cukup gik ka?... apuu..

nang ktk bz na nak... tapi sempat on9 blogger.com lok.. ;)

e.r.m.i.e z.e.n.t.i.e said...

.AzFaRuL. - cukup pakey kamek ya rul coz kamek stay d kuching ajak ba... dat bdak ya... dah d berik rm1000 perweek pun sik cukup juak! huh!!! nang apa laaa blanja ya...

bz ne kamek pun, sempat juak online in blogger.com kamek tok! he5x... but, just update blog ajak! he5x...

tauk juak ktak kamek online d blogger.com tok ooo! he5x